Baas van Morgen: zij zijn vandaag OLVG directeur

Donderdag 26 januari zijn Nesrine Ben Abdeslam (14) en Hamza Amenkour (13) één dag de baas van OLVG. Als deelnemers van het initiatief Baas van Morgen lopen ze mee met raad van bestuursleden Françoise Dings en Jeroen van Roon.

Wie kan er nou zeggen dat 'ie door iemand van de raad van bestuur naar het werk werd gebracht? Het bleek een aardige zet om het ijs te breken voor een eerste kennismaking met hun collega-bestuurder.

Eenmaal aangekomen op locatie Oost danwel West vlogen Nesrine en Hamza uit over de Kinderverpleegafdeling, de Voedingsdienst, Spoedeisende Hulp en de Gipskamer voor een rondleiding, geflankeerd door hun persoonlijke begeleider. Doel? Vooronderzoek voor de vraag ‘hoe kunnen we de zorg voor tieners in OLVG verbeteren?’.

Complimenten en verbeterpunten

Het werd een dag van nieuwe ervaringen en nieuwe inzichten, zo bleek tijdens de lunch met videoconferentie. Nesrine was onder de indruk van de OK. Over hoe de hygiëne bewaakt wordt en hoeveel mensen er samenwerken tijdens een operatie. En over hoe medewerkers meedenken met wat de patiënt wil. Hamza merkte op dat de Kinderverpleegafdeling kleurrijker en gezelliger is dan hij zich had voorgesteld. En iedereen is zo vriendelijk!

Verbeterpunten zagen ze ook. De televisies op de verpleegkamers zouden een moderner programma-aanbod mogen hebben. En voor kinderen zijn er leuke spelletjes, maar waarom zijn die er eigenlijk nauwelijks voor volwassen? Ook zou er meer snoep of chips op het menu mogen staan. Dat is wel niet zo gezond, maar een klein beetje kan toch geen kwaad? Ten slotte hebben de jonge bestuurders een tip. Zij zitten in een kunstklas en maken regelmatig kunstwerken. Is het niet aardig als OLVG die ophangt op de muren die nog kaal zijn?

In de toekomst

Zouden Nesrine en Hamza later (‘weer’) in een ziekenhuis werken? Zeker! Hamza ziet zichzelf wel bij Pathologie werken. Daarbij denkt hij aan het vervoeren van nieren in een koelbox. Nesrine is duidelijk geïnspireerd door haar bezoek aan de OK en zou daar wel apparaten willen bedienen. Maar ze wilde sowieso altijd al in het ziekenhuis werken. Daar maakt ze nu al werk van, met slimme keuzes in haar vakkenpakket komt ze wel bij haar droombaan.  Maar de baan van Françoise of Jeroen zou ook best leuk zijn, zijn ze met elkaar eens.

Baas van Morgen? 

Baas van Morgen is een initiatief van JINC, een organisatie die jongeren op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. Door heel Nederland lopen honderd leerlingen een dag mee met een bestuurs- of directielid. De kinderen die meedoen aan Baas voor Morgen groeien op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen om hun talent te ontplooien. Daardoor is een goede start op de arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend.

Bekijk ook alle foto's op de Facebook pagina van OLVG.