Gerda

Gerda werkte jarenlang als kraamverzorgende. Tot ze de stoute schoenen aantrok. “Ik wilde verpleegkundige worden”. Na het voltooien van de studie werd Gerda op haar 40e alsnog verpleegkundige, een droom die ze zelf waarmaakte.

Nu werkt Gerda op flexibele basis bij OLVG. “De zoon van een vriendin van mij had hier coschappen gelopen, hij was erg positief over OLVG. Ik besloot te solliciteren en kon al snel langs komen voor een gesprek. Een fijne kennismaking, waarbij ik mijn wensen kon aangeven.”

Ze werkt flexibel op meerdere afdelingen, waarbij voor Gerda het patiëntencontact altijd voorop staat. “Ik vind het belangrijk dat de patiënten zich veilig voelen, hierdoor kunnen ze patiënt zijn. Je moet oog hebben voor de emoties van de patiënten en diens naasten. Je helpt ze met het uiten van emoties, of heel simpel met een hand op een schouder.” 

“Ik voel me als flex-verpleegkundige nooit een buitenstaander, hier heerst het vriendelijke gevoel dat je welkom bent op alle afdelingen. Ik hoor regelmatig ‘bedankt dat je geholpen hebt vandaag’. Dat noem ik collegialiteit. Zo was het op de eerste dag, zo is het hier nog steeds.”