Duurzaam OLVG

Duurzaamheid bij OLVG

Als stadsziekenhuis staat OLVG voor een beter en gezonder leven in Amsterdam. We willen hierbij verder kijken dan de directe zorg voor onze patiënten. Met onze zorgactiviteiten leggen we een groot beslag op het milieu en op de gezondheid van onze leefomgeving. Dit staat weer in directe relatie staat tot onze eigen gezondheid op korte en lange termijn. We zien het daarom óók als maatschappelijke taak om het milieu te sparen en samen staan we voor duurzaamheid bij OLVG.

Gouden milieuthermometer

Dat we duurzaamheid nastreven is niet nieuw. Al in 2015 behaalde OLVG, locatie Oost voor het eerst het niveau goud op de Milieuthermometer Zorg. Voor OLVG, locatie West lukte dit voor het eerst in 2020. Voor beide locaties hebben we dit niveau weten te behouden. Goud op de Milieuthermometer Zorg is natuurlijk prachtig, maar geen einddoel op zich. Het is nu tijd voor een doorontwikkeling met concrete doelstellingen. Hierbij bepalen we zelf actief waar kansen liggen, en hoe we deze daadwerkelijk gaan benutten.

In onze aanpak kijken we niet alleen naar de belangrijkste duurzaamheidsthema's, maar ook naar wat het vraagt om duurzaamheid echt in te bedden in de organisatie. Van groot belang hierbij is communicatie over wat we doen, wat we gaan doen en wat we misschien (nog) niet doen.

OLVG ziekenhuis Amsterdam vacatures

Wil jij bijdragen aan een duurzaam OLVG?

Duurzaamheidsverslag en ons Duurzaamheidsbeleid 

Lees het Duurzaamheidsverslag en het Duurzaamheidsbeleid 2023-2025. Hierin staat op een toegankelijke manier beschreven waar OLVG staat, wat OLVG doet op het gebied van duurzaamheid en wat onze plannen zijn voor de toekomst.

Meer weten?

Bekijk ook eerdere duurzaamheidsverslagen op olvg.nl of bekijk onze vacatures