Opleidingsziekenhuis

OLVG is een opleidingsziekenhuis dat nauw samenwerkt met Amsterdam UMC, locatie AMC. Bovendien maken we deel uit van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen. Dit betekent dat we veel investeren in opleiding, onderwijs en onderzoek, op medisch gebied en op andere terreinen. Want we zijn ambitieus en willen tot de top van Nederland blijven behoren. Jouw persoonlijke ambities zijn daarbij essentieel.

Mede door de ambities van onze medewerkers kunnen we ons als ziekenhuis blijven ontwikkelen. Zonder ontwikkeling geen vooruitgang. Daarom beschikken we over hooggekwalificeerde opleiders, onderscheidende skillslabs, een uitgebreide medische bibliotheek, een uitstekende audiovisuele dienst en een wetenschappelijk onderzoeksbureau. Zo kan iedereen de hoogstaande kwaliteit van zorg leveren die we nastreven. En heb je als medewerker vele mogelijkheden om jezelf persoonlijk of vakmatig te ontwikkelen.

Dit heeft OLVG jou te bieden

  • Actieve aios vereniging JongOLVG
  • Specifieke aandacht voor een vitaal leer- en werkklimaat
  • Uitgebreid aanbod van Discipline overstijgende workshops (leerhuis)
  • Innovatieve OLVG-projecten met mogelijkheid om als a(n)ios te participeren (IPE, digitalisering)

Focus op maatschappelijke thema’s in een open cultuur

De Centrale opleidingscommissie (COC) van OLVG staat voor het opleiden van breed georiënteerde artsen die een bijdrage kunnen leveren aan maatschappelijke innovaties en ontwikkelingen. Iedere opleiding wordt er aandacht gegeven aan de integratie van maatschappelijke thema’s. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een open cultuur waarin er aandacht is voor vitaliteit van a(n)ios.

Medische bibliotheek

Zoals je van ons mag verwachten, beschikken we bij OLVG over een medische bibliotheek die zeer compleet en vooruitstrevend is. Hier kan wetenschappelijke literatuur worden geraadpleegd ten behoeve van onderzoek, onderwijs en patiëntenbehandeling. De catalogus vermeldt circa 6.000 boeken en 350 abonnementen op medische tijdschriften. Verder vind je hier diverse medische e-learning programma's, video's en cd-rombestanden, zoals de Cochrane-library en UpToDate.

Wil jij ook opgeleid worden tot medisch specialist in een topklinisch opleidingsziekenhuis? Ga naar alle medische vervolgopleidingen.

Alle actuele vacatures bij OLVG.