Vrijwilliger

Waar het de professionele zorgverleners soms in alle hectiek aan tijd ontbreekt, zijn vrijwilligers wel in de gelegenheid om even iets langer bij de mensen en hun emoties stil te staan, een gesprek te voeren of een kopje koffie te drinken.

Bij OLVG zijn vrijwilligers actief van de Unie van Vrijwilligers (UVV), de landelijke organisatie van meer dan 20.000 vrijwilligers die ondersteuning bieden in de zorg- en welzijnssector.
Het team van UVV'ers bestaat uit ongeveer 70 vrijwilligers die onder leiding staan van een coördinator. Zij verzorgen diverse activiteiten zoals de begeleiding van patiënten van de hoofdingang naar verpleegafdelingen of poliklinieken, het ondersteunen activiteitenbegeleiding op onze verpleegafdelingen, het verspreiden van boeken en lectuur voor patiënten.

UVV-vrijwilliger worden?

Om UVV-vrijwilliger te worden, dient u ouder te zijn dan 18 jaar. De UVV is op de werkdagen aanwezig, met uitzondering van de vrijdagmiddag. Wij vragen u om minimaal één dagdeel, dat is drie tot vier uur per week, inzetbaar te zijn. Op welke dag en op welk tijdstip u wilt komen werken, wordt in overleg met u bepaald. U hoeft geen specifieke opleiding te hebben. Als beginnende vrijwilliger krijgt u natuurlijk ondersteuning en begeleiding.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via Stichting Unie van Vrijwilligers, afdeling Amsterdam, telefoonnummer (020) 620 70 68 of per e-mail: info@uvvamsterdam.nl. Of ga naar www.uvvnet.nl.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de UVV-coördinator bij OLVG, telefoonnummer (020) 599 29 06.