Mijn naam is Jeroen. Welkom op mijn pagina waarin ik één van mijn dagen op de IC bij OLVG beschrijf.

Om jullie met enkele woorden een beeld te schetsen van de afdeling Intensive Care bij OLVG: dynamisch, technisch en veel diepgang in ziektebeelden. Het werk geeft mij een enorme uitdaging, omdat je nooit weet hoe je dienst verloopt.

Jeroen1

Vandaag zorg ik samen met een andere collega voor twee patiënten. Wij hebben een veelzijdige patiëntenpopulatie maar ‘hartjes’, patiënten die een openhartoperatie hebben ondergaan, komen veel voor. Dit blijft interessant omdat iedere patiënt zijn eigen ziektebeeld heeft. Zo tref ik mijn voorbereidingen, installeer ik de patiënt aan de medische apparatuur en stabiliseer ik hem of haar. Uiteraard hou ik voortdurend de patiënt nauwlettend in de gaten.

Jeroen2

We hebben regelmatig klinische- en reanimatie lessen. Er zijn verschillende werkgroepen binnen de afdeling om de kwaliteit van zorg hoog te houden. Zelf werk ik sinds kort ook als CIV (consulterend intensive care verpleegkundige). Dit is ook een leuke uitdaging. Het meekijken en meedenken op de verpleegafdelingen bij de verzorging van een ex-ic patiënt vereist dat ik mijn klinische blik blijf ontwikkelen.

Jeroen3

Even mijn OLVG shirtje uit mijn locker halen, want binnenkort is er weer een OLVG voetbaltoernooi. Er worden ook regelmatig gezellige borrels en sportactiviteiten georganiseerd. Altijd top natuurlijk.

Interesse?
Je kunt als verpleegkundige ook een dagje bij ons meelopen, meer informatie? Neem dan contact op met Maureen Tieman (operationeel manager) via 020-599 3061. 

Wie weet tot binnenkort!

Groetjes,
Jeroen