Mijn naam is Marlies. Ik werk als gespecialiseerd verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp (SEH) bij OLVG. Op deze pagina vertel ik je graag wat meer over mijn werk, want een dag op de grootste SEH van Nederland, niet alleen in vierkante meters, maar ook in bezoekersaantallen, verveelt nooit!

Elke dag is anders. Dit komt vooral door de enorme diversiteit. Op de SEH zien we pasgeborenen en 100-jarigen, van klein leed tot grote ongevallen en reanimaties.

De SEH bij OLVG is ingedeeld in een emergency-, een urgent- en een shortcare. Op een grote afdeling zoals de SEH is structuur van groot belang. Om overzicht te houden wordt er dagelijks een zorgcoördinator aangesteld, die regelmatig overlegt met artsen en verpleegkundigen over de voortgang van de behandeling van de patiënten. Eén verpleegkundige heeft de reanimatie pieper. Deze verpleegkundige is dan ook verantwoordelijk voor het 24/7 gereed staan van de emergency care room. Er wordt veel van je verwacht, maar je staat er niet alleen voor!

Marlies2

Hier leg ik een collega uit hoe ESI-triage en ECare werkt, want op mijn afdeling is bijna alles gedigitaliseerd. Ecare is een computerprogramma dat virtueel de afdeling laat zien. Van alle patiënten staat de medische en verpleegkundige verslaglegging in de computer opgeslagen. Zo kun je eenvoudig nagaan welke diagnostiek is gedaan. Daarnaast kun je ook verschillende onderzoeken aanvragen.

Met behulp van het ESI-triage systeem zorgen wij als verpleegkundigen ervoor, dat elke patiënt op de juiste plek, met de juiste zorg wordt behandeld.

Op de SEH wordt veel van verpleegkundigen verwacht. Het is een vereiste dat onze kennis up-to-date is. Dit wordt binnen het OLVG goed gestimuleerd. Wekelijks vinden er vier klinische lessen plaats gedurende werktijd. Daarnaast zijn er jaarlijkse meerdere scholingsdagen. Dit zorgt ervoor dat ik me goed blijf ontwikkelen.

Dagelijks na elke dienst is er een evaluatie, wij zorgen niet alleen voor de patiënt maar ook voor elkaar! Zo kunnen ervaringen worden gedeeld en blijft het management op de hoogte van elke dienst.

Marlies3a

Daarnaast gebeurt het regelmatig dat er na een dag- of avonddienst een drankje wordt gedronken. Soms gaan we zelfs samen ontbijten na een nachtdienst. En waar kan dat nu beter dan in een gezellig café! De locaties van OLVG hebben een unieke ligging middenin - en vlakbij - de binnenstad, waardoor er genoeg leuke plekken zijn om naar toe te gaan.
Op de fiets of lopend, er zijn zoveel restaurantjes en cafés in de buurt. Je loopt elke dag van de week op elk moment van de dag de kans om andere OLVG-ers tegen te komen!

Interesse?
Je kunt als verpleegkundige ook een dagje bij ons meelopen, meer informatie? Neem dan contact op met Paul Comanne (operationeel manager SEH locatie Oost) via 020-599 2987 of met Elise Hoedemaker (operationeel manager SEH locatie West) via 020-510 8742. 

Wie weet tot binnenkort!

Groetjes,
Marlies