OLVG heeft twee hoofdlocaties, Oost en West. Om nog betere patiëntenzorg te geven zijn specialismen verdeeld over beide locaties. Je wordt aangenomen voor de duur van de opleiding. Afhankelijk van de fase van je opleiding loop je stage op een van beide locaties. Na diplomering solliciteer je bij OLVG. Na indiensttreding werk je in principe op beide locaties.
Dat kan zodra de vacature wordt gesteld. Abonneer je op de OLVG vacaturemail zodat je als eerste op de hoogte wordt gesteld.
Er is geen mogelijkheid tot een open sollicitatie. Wij vragen je om gericht te solliciteren naar deze functie zodra de vacature open is gesteld.
Dat kan alleen met een vmbo-t als je ook een 3- of 4-jarige mbo-v opleiding hebt afgerond, aangevuld met de havo deelcertificaten natuurkunde en scheikunde.
Kijk op de site www.czo.nl voor het aanvragen van een ontheffingsaanvraag van de vooropleiding.
Dat kan alleen als je ook de deelcertificaten natuur- en scheikunde hebt behaald.
In de opleiding is exact kunnen denken belangrijk. Het geeft goede aanwijzingen voor het aanleren van de vereiste vaardigheden en het voorspoedig kunnen doorlopen van de opleiding. De ontwikkelingen in het beroep leiden ertoe dat het hebben van een meer exacte achtergrond een absolute noodzaak wordt om in de toekomst je beroep uit te kunnen oefenen.
Het hebben van een ontheffing geeft niet automatisch toegang tot de opleiding. Je moet solliciteren in de aangeven periode. Bij de 1e selectie wordt altijd naar het geheel aan gegevens en opleidingen gekeken.
Dit is niet mogelijk, gezien de grote belangstelling voor de opleiding.
Je hebt een leer-arbeidsovereenkomst met OLVG voor 36 uur per week. In een week waarin je alleen naar school gaat, zijn er maximaal 35 lesuren van 50 minuten. De studiebelasting is ongeveer 45 uur per week. Het vergt een goede organisatie van werk, studie en privé om te leren en werken tegelijk. Er wordt veel van je gevraagd tijdens de opleiding.
Dit is bespreekbaar.
We krijgen een overweldigend aantal sollicitaties en hebben twee keer per jaar plek voor één tot twee opleidingsplaatsen. Leg in je motivatiebrief goed uit waarom je voldoet aan de gestelde functie-eisen en waarom het beroep van anesthesiemedewerker bij jou past.
Nee. Het zijn echt twee verschillend beroepen. Je moet op basis van onderzoek zelf eerst een keuze maken.
Nee. Deze opleiding valt niet onder het ministerie van onderwijs. Je krijgt ook geen studiefinanciering. Je solliciteert als werknemer bij een ziekenhuis. Het ziekenhuis meldt je aan bij het regionale opleidingsinstituut.
Nee.
Kijk op de website: www.czo.nl en zoek het tabblad diplomavergelijking.
De CAO ziekenhuizen is van toepassing. Tijdens de opleiding wordt gewerkt met leerling-salarissen. Na de eerste 4 maanden heb je ook recht op de reiskostenregeling.
OLVG biedt een prima reiskostenregeling.
Online zijn veel informatieve filmpjes te bekijken, zie hier enkele links.
http://www.assistentensite.nl/?nav=operatie
https://incisie.nl/werken-op-de-ok/https://incisie.nl/werken-op-de-ok/
https://www.youchooz.nl/beroepen/anesthesiemedewerker/wat-ga-je-doen