Leren en werken

HBO-V duaal (niveau 6)

Ben je handig, scherp van geest, communicatief vaardig en stressbestendig, kan je goed samenwerken én werk je graag met mensen? Dan is het beroep van verpleegkundige iets voor jou. Tijdens de opleiding HBO-V duaal leer je alles over de verpleging van zieke mensen en krijg je inzicht in de samenwerking tussen verschillende disciplines. Je werkt en leert tegelijk.

Als verpleegkundige moet je goed met mensen van alle leeftijden en achtergronden om kunnen gaan. Ook als ze pijn hebben, misschien niet meer beter worden of psychisch in de war zijn. In de opleiding leer je hoe je dit op een professionele manier doet. Je leert luisteren, plannen, organiseren, samenwerken en overleggen. Ook leer je gegevens te analyseren in complexe zorgsituaties. Verder komen natuurlijk alle zorgtaken aan bod, zoals bijvoorbeeld hulp bieden bij wassen en aankleden, eten en drinken, en (technische) vaardigheden die jij als verpleegkundige (niveau 6) moet beheersen. Evidence-based practice en klinisch redeneren lopen als een rode draad door de opleiding heen.

De HBO-V duaal opleiding in OLVG is vooral geschikt en succesvol gebleken voor mensen die al een andere opleiding hebben gevolgd, gewerkt hebben en een carrièreswitch willen maken.

Als je de opleiding HBO-V duaal hebt afgerond, kun je zelfstandig als verpleegkundige aan het werk in een algemeen ziekenhuis. Lees meer over:

Opleidingsprogramma

DeHBO-V duaal opleiding is een combinatie van leren en werken, waarbij er een voortdurende afwisseling is van theorie en praktijk. Het theoriegedeelte wordt verzorgd door de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Daarnaast loop je stage/werk je als leerling-verpleegkundige in OLVG.

De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit een propedeutische fase (eerste studiejaar), een hoofdfase (tweede, derde studiejaar) en een afstudeerfase (vierde studiejaar).  Als je je propedeuse binnen het eerste studiejaar behaalt, krijg je van OLVG een leer/arbeidscontract voor de overige drie jaar van je opleiding.

Tijdens praktijkperioden loop je stages op beide locaties (Oost en West) van OLVG. Je krijgt dan alle gelegenheid om verpleegkundige vaardigheden aan te leren. Je kunt zeggen dat je kennis en vaardigheden vooral leert door te werken in plaats van op school. Ons motto is: 'in de praktijk wat kan, op school wat moet'.

Opleidingsgegevens

Toelating Om toegelaten te worden tot de opleiding HBO-V duaal moet je in het bezit zijn van minimaal een havo- diploma. Hoewel niet verplicht, is het handig als je examen hebt gedaan in biologie. Ook kun je de opleiding starten als je een 4-jarige MBO-opleiding hebt afgerond. Voor MBO-verpleegkundigen is het echter niet mogelijk om de duale opleiding in OLVG te doen. Zij kunnen dus niet de 4-jarige opleiding doen en ook niet instromen in het verkorte HBO-V-traject.
Opleidingsduur en lesdagen De opleiding duurt vier jaar. Je werkt gedurende de opleiding in een dienstverband van minimaal 32 uur. De studie- en werkbelasting is per week ongeveer 40 uur.
Solliciteren De vacature voor de opleiding per september 2024 zal 15 november 2023 beschikbaar komen.
Kosten en salaris

Je schiet alleen het eerste jaar je lesgeld/collegegeld voor. Gedurende dit eerste studiejaar kun je maandelijks het lesgeld/wettelijk vastgestelde collegegeld bij OLVG declareren. De overige jaren hoef je dit niet voor te schieten en betaalt OLVG bij voldoende resultaat direct jouw lesgeld/collegegeld. Meer details hierover vind je in de brochure van de opleiding.

Verplichte studieboeken schaf je zelf aan. Deze kosten kan je declareren bij OLVG. Bij declaraties moet je de originele betaalwijzen overleggen.

In het eerste leerjaar ontvang je een vergoeding van €1.694,22 bruto per maand op basis van 32 uur per week. Raadpleeg voor de vergoedingsregeling de brochure van de opleiding.

Vanaf het tweede studiejaar ontvang je salaris. 

Leerjaar 2 (32 uur)     €1.851,56

Leerjaar 3 (32 uur)     €2.054,22

Leerjaar 4 (32 uur)     €2.245,33

De bedragen zijn in bruto per maand op basis van 32 uur per week (per 1 juni 2024).

Diploma Na afronding van de opleiding heb je een bachelorsdiploma.


Saffira koos voor OLVG

Ben je benieuwd waarom Saffira voor de opleiding hbo-v bij OLVG koos? Bekijk haar filmpje.

Meer weten?

Bekijk de informatiebrochure hbo-v duaal bij OLVG

Informatiecafé

Wil je nader kennismaken met OLVG? En wil je meer informatie over het werken en leren, de praktijk van OLVG en de arbeidsvoorwaarden? Sluit je dan aan bij één van onze digitale maandelijkse informatiebijeenkomsten en stel gerust de vragen die bij je opkomen ter voorbereiding op je sollicitatie. Hierbij zijn 2 opleidingsadviseurs aanwezig en een student die momenteel de duale opleiding volgt bij OLVG, hoe interessant is dat! Je bent van harte welkom. 

Deelnemen
Noteer één van de onderstaande data in je agenda inclusief de hyperlink naar het digitale platform die er achter staat vermeld om op het geplande moment deel te nemen aan onze online informatiebijeenkomst.

Informatiecafé:

Open dag Hogeschool van Amsterdam

Tijdens de open dag van de HvA is OLVG vertegenwoordigd en kun je terecht voor meer informatie. Kijk voor de datum op de website van de HvA voor actuele informatie.

Instromen in jaar 2
Op dit moment weten wij nog niet of er instroom mogelijkheden zijn voor hbo duaal in jaar 2. Mochten er plekken zijn dan zal eind mei een vacature verschijnen op www.werkenbijolvg.nl. Je kunt je inschrijven voor de vacaturemail met daarbij geselecteerd het aandachtsgebied 'opleiding en onderzoek' om op de hoogte te blijven van het huidige aanbod qua opleidingen. Voor instroom in jaar 2 geldt een sollicitatieprocedure, daarnaast is een propedeuse diploma vereist.

Solliciteren

Solliciteren voor de opleiding tot hbo-verpleegkundige bij OLVG kan via de vacature die te vinden is via deze link.

Om voor deze opleiding in aanmerking te komen vragen wij je via de bovenstaande vacaturepaginga de volgende documenten te uploaden:

Alleen wanneer wij al deze documenten van jou via de sollicitatiebutton (zodra er weer gesolliciteerd kan worden) hebben ontvangen kunnen wij jouw sollicitatie verder in behandeling nemen. 

Terug