Leren en werken

HBO-V duaal (niveau 6)

Ben je handig, scherp van geest, communicatief vaardig en stressbestendig, kan je goed samenwerken én werk je graag met mensen? Dan is het beroep van verpleegkundige iets voor jou. Tijdens de opleiding HBO-V duaal leer je alles over de verpleging van zieke mensen en krijg je inzicht in de samenwerking tussen verschillende disciplines. Je werkt en leert tegelijk.

Als verpleegkundige moet je goed met mensen van alle leeftijden en achtergronden om kunnen gaan. Ook als ze pijn hebben, misschien niet meer beter worden of psychisch in de war zijn. In de opleiding leer je hoe je dit op een professionele manier doet. Je leert luisteren, plannen, organiseren, samenwerken en overleggen. Ook leer je gegevens te analyseren in complexe zorgsituaties. Verder komen natuurlijk alle zorgtaken aan bod, zoals bijvoorbeeld hulp bieden bij wassen en aankleden, eten en drinken, en (technische) vaardigheden die jij als verpleegkundige (niveau 6) moet beheersen. Evidence-based practice en klinisch redeneren lopen als een rode draad door de opleiding heen.

De HBO-V duaal opleiding in OLVG is vooral geschikt en succesvol gebleken voor mensen die al een andere opleiding hebben gevolgd, gewerkt hebben en een carrièreswitch willen maken.

Als je de opleiding HBO-V duaal hebt afgerond, kun je zelfstandig als verpleegkundige aan het werk in een algemeen ziekenhuis. Lees meer over:

Opleidingsprogramma

De HBO-V duaal opleiding is een combinatie van leren en werken, waarbij er een voortdurende afwisseling is van theorie en praktijk. Het theoriegedeelte wordt verzorgd door de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Daarnaast loop je stage/werk je als leerling-verpleegkundige in OLVG.

De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit een propedeutische fase (eerste studiejaar) en een hoofdfase (tweede, derde en vierde studiejaar). Als je je propedeuse binnen het eerste studiejaar behaalt, krijg je van OLVG een leer/arbeidscontract voor de overige drie jaar van je opleiding.

Tijdens praktijkperioden loop je stages op beide locaties (Oost en West) van OLVG. Je krijgt dan alle gelegenheid om verpleegkundige vaardigheden aan te leren. Je kunt zeggen dat je kennis en vaardigheden vooral leert door te werken in plaats van op school. Ons motto is: 'in de praktijk wat kan, op school wat moet'.

Opleidingsgegevens

Toelating Om toegelaten te worden tot de opleiding HBO-V duaal moet je in het bezit zijn van minimaal een havo- diploma. Hoewel niet verplicht, is het handig als je examen hebt gedaan in biologie. Ook kun je de opleiding starten als je een 4-jarige MBO-opleiding hebt afgerond. Voor MBO-verpleegkundigen is het echter niet mogelijk om de duale opleiding in OLVG te doen. Zij kunnen dus niet de 4-jarige opleiding doen en ook niet instromen in het verkorte HBO-V-traject.
Opleidingsduur en lesdagen De opleiding duurt vier jaar. Je werkt gedurende de opleiding in een dienstverband van minimaal 32 uur. De studie- en werkbelasting is per week ongeveer 40 uur.
Solliciteren De sollicitatieprocedure is gestart voor de nieuwe werving van de lichting september 2021. 
Kosten en salaris

Je betaalt eerst zelf het lesgeld/collegegeld. Aan het eind van ieder studiejaar kun je het lesgeld/wettelijk vastgestelde collegegeld bij OLVG declareren. Je moet het betreffende studiejaar wel met voldoende resultaat hebben afgesloten. Meer details hierover vind je in de brochure van de opleiding.

Verplichte studieboeken schaf je zelf aan. Deze kosten kun je eveneens aan het eind van het studiejaar declareren bij OLVG. Hiervoor geldt: bij voldoende resultaat een maximaal bedrag van €340,- . Bij declaraties moet je de originele betaalwijzen overleggen. De terugbetalingsregeling is niet van toepassing.

In het eerste leerjaar ontvang je een vergoeding van €1.279,- bruto per maand op basis van 32 uur per week (gegevens 1 januari 2021). Raadpleeg voor de vergoedingsregeling de brochure van de opleiding.

Vanaf het tweede studiejaar ontvang je salaris. 

Leerjaar 2 (32 uur)     €1.429,-

Leerjaar 3 (32 uur)     €1.622,-

Leerjaar 4 (32 uur)     €1.804,-

De bedragen zijn in bruto per maand (1 januari 2021).

Diploma Na afronding van de opleiding heb je een bachelorsdiploma.


Saffira koos voor OLVG

Ben je benieuwd waarom Saffira voor de opleiding HBO-V bij OLVG koos? Bekijk haar filmpje.

Meer weten?

Download de informatiebrochure HBO-V duaal opleiding 2020-2021 voor meer informatie:

 
 

Informatiecafés

Indien je in aanmerking wilt komen voor deze opleiding, verwachten we dat je naar een van onze informatiecafés komt ter voorbereiding op de start van de hbo-v opleiding per september 2021. Dit jaar organiseren we deze digitaal via Zoom. De informatiecafés vinden aan het einde van de middag op een dinsdag of donderdag plaats van 15:00 - 16:00 uur op de volgende data:

12 november (vol)

30 november (vol)

15 december (vol)

12 jan (vol)

28 jan (vol)

15 feb

4 maart

23 maart

 

Meld je aan voor één van de bovenstaande informatiecafés door een e-mail te sturen aan Inge Coumans via het volgende e-mailadres: A.H.A.M.Coumans-Chambille@olvg.nl. 

Per informatiecafé hebben wij ruimte voor 20 aanmeldingen. Vanwege de maatregelen rondom het Corona virus zal het informatiecafé verlopen via Zoom. Je ontvangt hier meer details over wanneer jouw deelname aan het door jou gekozen informatiecafé definitief per e-mail is bevestigd.

Tijdens één van onze digitale informatiecafés krijg je meer informatie over de opleiding en kun je al jouw vragen stellen. Delname aan een informatiecafé is een vast onderdeel van de kennismaking met OLVG. 

Het kan voorkomen dat informatiecafés niet doorgaan zodra de werving voor september 2021 is voltooid en de opleidingsplekken zijn ingevuld. 

 

Open dag Hogeschool van Amsterdam

Tijdens de open dag van de HvA is OLVG vertegenwoordigd en kun je terecht voor meer informatie. Kijk voor de datum op de website van de HvA voor actuele informatie.

Solliciteren

De werving voor de lichting van september 2021 is gestart. Na het deelnemen aan het digitale informatiecafé kun je het motivatieformulier downloaden en invullen. Deze graag uploaden bij het indienen van jouw sollicitatie. Direct de vacature bekijken

 

Terug