Leren en werken

HBO-V duaal (niveau 6)

Ben je handig, scherp van geest, communicatief vaardig en stressbestendig, kan je goed samenwerken én werk je graag met mensen? Dan is het beroep van verpleegkundige iets voor jou. Tijdens de opleiding HBO-V duaal leer je alles over de verpleging van zieke mensen en krijg je inzicht in de samenwerking tussen verschillende disciplines. Je werkt en leert tegelijk.

Als verpleegkundige moet je goed met mensen van alle leeftijden en achtergronden om kunnen gaan. Ook als ze pijn hebben, misschien niet meer beter worden of psychisch in de war zijn. In de opleiding leer je hoe je dit op een professionele manier doet. Je leert luisteren, plannen, organiseren, samenwerken en overleggen. Ook leer je gegevens te analyseren in complexe zorgsituaties. Verder komen natuurlijk alle zorgtaken aan bod, zoals bijvoorbeeld hulp bieden bij wassen en aankleden, eten en drinken, en (technische) vaardigheden die jij als verpleegkundige (niveau 6) moet beheersen. Evidence-based practice en klinisch redeneren lopen als een rode draad door de opleiding heen.

De HBO-V duaal opleiding in OLVG is vooral geschikt en succesvol gebleken voor mensen die al een andere opleiding hebben gevolgd, gewerkt hebben en een carrièreswitch willen maken.

Als je de opleiding HBO-V duaal hebt afgerond, kun je zelfstandig als verpleegkundige aan het werk in een algemeen ziekenhuis. Lees meer over:

Opleidingsprogramma

De HBO-V duaal opleiding is een combinatie van leren en werken, waarbij er een voortdurende afwisseling is van theorie en praktijk. Het theoriegedeelte wordt verzorgd door de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Daarnaast loop je stage/werk je als leerling-verpleegkundige in OLVG.

De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit een propedeutische fase (eerste studiejaar) en een hoofdfase (tweede, derde en vierde studiejaar). Als je je propedeuse binnen het eerste studiejaar behaalt, krijg je van OLVG een leer/arbeidscontract voor de overige drie jaar van je opleiding.

Tijdens praktijkperioden loop je stages op beide locaties (Oost en West) van OLVG. Je krijgt dan alle gelegenheid om verpleegkundige vaardigheden aan te leren. Je kunt zeggen dat je kennis en vaardigheden vooral leert door te werken in plaats van op school. Ons motto is: 'in de praktijk wat kan, op school wat moet'.

Opleidingsgegevens

Toelating Om toegelaten te worden tot de opleiding HBO-V duaal moet je in het bezit zijn van minimaal een havo- diploma. Hoewel niet verplicht, is het handig als je examen hebt gedaan in biologie. Ook kun je de opleiding starten als je een 4-jarige MBO-opleiding hebt afgerond. Voor MBO-verpleegkundigen is het echter niet mogelijk om de duale opleiding in OLVG te doen. Zij kunnen dus niet de 4-jarige opleiding doen en ook niet instromen in het verkorte HBO-V-traject.
Opleidingsduur en lesdagen De opleiding duurt vier jaar. Je werkt gedurende de opleiding in een dienstverband van minimaal 32 uur. De studie- en werkbelasting is per week ongeveer 40 uur.
Solliciteren De sollicitatieprocedure is gestart voor de nieuwe werving van de lichting september 2022.
Kosten en salaris

Je betaalt eerst zelf het lesgeld/collegegeld. Aan het eind van ieder studiejaar kun je het lesgeld/wettelijk vastgestelde collegegeld bij OLVG declareren. Je moet het betreffende studiejaar wel met voldoende resultaat hebben afgesloten. Meer details hierover vind je in de brochure van de opleiding.

Verplichte studieboeken schaf je zelf aan. Deze kosten kun je eveneens aan het eind van het studiejaar declareren bij OLVG. Hiervoor geldt: bij voldoende resultaat een maximaal bedrag van €340,- . Bij declaraties moet je de originele betaalwijzen overleggen. De terugbetalingsregeling is niet van toepassing.

In het eerste leerjaar ontvang je een vergoeding van €1.279,- bruto per maand op basis van 32 uur per week (gegevens 1 januari 2021). Raadpleeg voor de vergoedingsregeling de brochure van de opleiding.

Vanaf het tweede studiejaar ontvang je salaris. 

Leerjaar 2 (32 uur)     €1.429,-

Leerjaar 3 (32 uur)     €1.622,-

Leerjaar 4 (32 uur)     €1.804,-

De bedragen zijn in bruto per maand (1 januari 2021).

Diploma Na afronding van de opleiding heb je een bachelorsdiploma.


Saffira koos voor OLVG

Ben je benieuwd waarom Saffira voor de opleiding HBO-V bij OLVG koos? Bekijk haar filmpje.

Meer weten?

Bekijk de informatiebrochure HBO-V duaal opleiding 2021-2022.

Informatiecafé

Wil je nader kennismaken met OLVG? En wil je meer informatie over het werken en leren, de praktijk van OLVG en de arbeidsvoorwaarden? Sluit je dan aan bij een van onze digitale (Zoom) maandelijkse informatiebijeenkomsten. Je bent van harte welkom!

Meld je aan voor het verpleegkundig informatiecafé door een e-mail te sturen aan recruitment@olvg.nl waarin je aangeeft welke van de onderstaande datum je graag aanwezig bent. Vervolgens ontvang je een bevestiging met daarbij de Zoom-gegevens om deel te nemen aan de digitale bijeenkomst.

Dinsdag 23 november 15:30 uur – 16:30 uur

Maandag 13 december 15:30 uur – 16:30 uur

 
 
Open dag Hogeschool van Amsterdam

Tijdens de open dag van de HvA is OLVG vertegenwoordigd en kun je terecht voor meer informatie. Kijk voor de datum op de website van de HvA voor actuele informatie.

Solliciteren

De sollicitatieprocedure voor de lichting per september 2022 is gestart. Je kunt nu solliciteren voor de duale opleiding tot hbo-verpleegkundige bij OLVG. Bekijk hier de vacature. 

Om voor deze opleiding in aanmerking te komen vragen wij je de volgende documenten te uploaden
• CV
Motivatieformulier (Klik op de link om het formulier digitaal in te vullen en bij te voegen aan je sollicitatie)
• Een scan van jouw cijferlijst en hoogst genoten diploma

Alleen wanneer wij deze documenten van jou hebben ontvangen kunnen wij jouw sollicitatie verder in behandeling nemen.

Zodra deze werving is gesloten is het niet meer mogelijk om te solliciteren.

Wanneer we gaan werven voor de lichting daarop, informeren we je via onze website en vacaturemail. Interesse? Meld je aan voor de OLVG vacaturemail, zodat je als eerste op de hoogte wordt gesteld zodra de werving voor de volgende lichting weer start. Selecteer zowel verpleegkunde als opleiding als aandachtsgebied bij het aanmelden voor de vacaturemail.   

Terug