Leren en werken

HBO-V duaal (niveau 6)

Ben je handig, scherp van geest, communicatief vaardig en stressbestendig, kan je goed samenwerken én werk je graag met mensen? Dan is het beroep van verpleegkundige iets voor jou. Tijdens de opleiding HBO-V duaal leer je alles over de verpleging van zieke mensen en krijg je inzicht in de samenwerking tussen verschillende disciplines. Je werkt en leert tegelijk.

Als verpleegkundige moet je goed met mensen van alle leeftijden en achtergronden om kunnen gaan. Ook als ze pijn hebben, misschien niet meer beter worden of psychisch in de war zijn. In de opleiding leer je hoe je dit op een professionele manier doet. Je leert luisteren, plannen, organiseren, samenwerken en overleggen. Ook leer je gegevens te analyseren in complexe zorgsituaties. Verder komen natuurlijk alle zorgtaken aan bod, zoals bijvoorbeeld hulp bieden bij wassen en aankleden, eten en drinken, en (technische) vaardigheden die jij als verpleegkundige (niveau 6) moet beheersen. Evidence-based practice en klinisch redeneren lopen als een rode draad door de opleiding heen.

De HBO-V duaal opleiding in OLVG is vooral geschikt en succesvol gebleken voor mensen die al een andere opleiding hebben gevolgd, gewerkt hebben en een carrièreswitch willen maken.

Als je de opleiding HBO-V duaal hebt afgerond, kun je zelfstandig als verpleegkundige aan het werk in een algemeen ziekenhuis. Lees meer over:

Opleidingsprogramma

De HBO-V duaal opleiding is een combinatie van leren en werken, waarbij er een voortdurende afwisseling is van theorie en praktijk. Het theoriegedeelte wordt verzorgd door de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Daarnaast loop je stage/werk je als leerling-verpleegkundige in OLVG.

De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit een propedeutische fase (eerste studiejaar) en een hoofdfase (tweede, derde en vierde studiejaar). Als je je propedeuse binnen het eerste studiejaar behaalt, krijg je van OLVG een leer/arbeidscontract voor de overige drie jaar van je opleiding.

Tijdens praktijkperioden loop je stages op beide locaties (Oost en West) van OLVG. Je krijgt dan alle gelegenheid om verpleegkundige vaardigheden aan te leren. Je kunt zeggen dat je kennis en vaardigheden vooral leert door te werken in plaats van op school. Ons motto is: 'in de praktijk wat kan, op school wat moet'.

Opleidingsgegevens

Toelating Om toegelaten te worden tot de opleiding HBO-V duaal moet je in het bezit zijn van minimaal een havo- diploma. Hoewel niet verplicht, is het handig als je examen hebt gedaan in biologie. Ook kun je de opleiding starten als je een 4-jarige MBO-opleiding hebt afgerond. Voor MBO-verpleegkundigen is het echter niet mogelijk om de duale opleiding in OLVG te doen. Zij kunnen dus niet de 4-jarige opleiding doen en ook niet instromen in het verkorte HBO-V-traject.
Opleidingsduur en lesdagen De opleiding duurt vier jaar. Je werkt gedurende de opleiding in een dienstverband van minimaal 32 uur. De studie- en werkbelasting is per week ongeveer 40 uur.
Solliciteren De vacature voor de opleiding per september 2023 is gesloten. 
Kosten en salaris

Je schiet alleen het eerste jaar je lesgeld/collegegeld voor. Aan het eind van dit eerste studiejaar kun je het lesgeld/wettelijk vastgestelde collegegeld bij OLVG declareren. Je moet het betreffende studiejaar wel met voldoende resultaat hebben afgesloten. De overige jaren hoef je dit niet voor te schieten en betaalt OLVG bij voldoende resultaat direct jouw lesgeld/collegegeld. Meer details hierover vind je in de brochure van de opleiding.

Verplichte studieboeken schaf je zelf aan. Deze kosten kun je eveneens aan het eind van het studiejaar declareren bij OLVG. Hiervoor geldt: bij voldoende resultaat een maximaal bedrag van in totaal €1360,- na het eerste leerjaar. Bij declaraties moet je de originele betaalwijzen overleggen. De terugbetalingsregeling is niet van toepassing.

In het eerste leerjaar ontvang je een vergoeding van €1.429,- bruto per maand op basis van 32 uur per week (gegevens 1 januari 2023). Raadpleeg voor de vergoedingsregeling de brochure van de opleiding.

Vanaf het tweede studiejaar ontvang je salaris. 

Leerjaar 2 (32 uur)     €1.587,-

Leerjaar 3 (32 uur)     €1.790,-

Leerjaar 4 (32 uur)     €1.981,-

De bedragen zijn in bruto per maand (1 februari 2023).

Diploma Na afronding van de opleiding heb je een bachelorsdiploma.


Saffira koos voor OLVG

Ben je benieuwd waarom Saffira voor de opleiding hbo-v bij OLVG koos? Bekijk haar filmpje.

Meer weten?

Bekijk de informatiebrochure hbo-v duaal bij OLVG

Informatiecafé

Wil je nader kennismaken met OLVG? En wil je meer informatie over het werken en leren, de praktijk van OLVG en de arbeidsvoorwaarden? Sluit je dan aan bij één van onze digitale maandelijkse informatiebijeenkomsten. Je bent van harte welkom!

Deelnemen
Noteer één van de onderstaande data in je agenda inclusief de hyperlink naar het digitale platform die er achter staat vermeld om op het geplande moment deel te nemen aan onze online informatiebijeenkomst.

Informatiecafé:

 
Open dag Hogeschool van Amsterdam

Tijdens de open dag van de HvA is OLVG vertegenwoordigd en kun je terecht voor meer informatie. Kijk voor de datum op de website van de HvA voor actuele informatie.

Solliciteren

De vacature voor de opleiding tot hbo-verpleegkundige bij OLVG is gesloten. Abonneer je op de OLVG vacaturemail, zodra de werving voor de volgende groep start, ontvang je een e-mail hierover. 

Om voor deze opleiding in aanmerking te komen vragen wij je (zodra er weer gesolliciteerd kan worden) de volgende documenten te uploaden:

Alleen wanneer wij al deze documenten van jou via de sollicitatiebutton (zodra er weer gesolliciteerd kan worden) hebben ontvangen kunnen wij jouw sollicitatie verder in behandeling nemen. 

Terug