Leren en werken

Laborant klinische neurofysiologie

De opleiding leerling laborant klinische neurofysiologie is een HBO-opleiding waarbij je werkend leert.

Start en duur van de opleiding

De duur van deze opleiding is drie jaar. Deze leer/werk-plek is alleen beschikbaar wanneer er een vacature voor leerling KNF-laborant ontstaat bij de afdeling Klinische Neurofysiologie van OLVG. Houd ons vacature-overzicht dus in de gaten.

Praktijk en theorie

Als KNF-laborant doe je onderzoek naar stoornissen in de werking van het zenuwstelsel en de bloedvoorziening van de hersenen. Voor dit werk is zorgvuldigheid van groot belang. En de onderzoeken zijn niet zonder risico: je moet de gezondheidstoestand van de patiënt voortdurend in de gaten houden. Je werkt ook nog eens met hoogontwikkelde elektronische apparatuur.

Naast je werk op de afdeling Klinische Neurofysiologie van OLVG leer je zelfstandig met behulp van schriftelijk studiemateriaal. Deze kennis breng je al direct in de praktijk: in de eerste vijf maanden ligt het accent namelijk op het aanleren van praktische vaardigheden en het assisteren bij diverse onderzoeken. In je eerste jaar krijg je de opdracht om onder begeleiding een flink aantal EEG’s te registreren. Voor de praktijk geldt dat je ook gedurende dit studiejaar EEG’s registreert en daarnaast assisteert bij andere klinisch neurofysiologische onderzoeken. In je studiemateriaal komen in dit jaar onder meer de volgende onderwerpen aan bod: Speciële anatomie en fysiologie en pathologie, EEG en afwijkend EEG, EMG en Evoked potentials. Tijdens het derde en laatste jaar van de opleiding ga je dieper in op de modules EEG en afwijkend EEG. Ook komen de signaalanalyse, ultrageluid en diverse technieken aan bod.

Toelatingseisen

Je hebt toegang tot de opleiding als je in het bezit bent van een HAVO-diploma of een diploma op MBO niveau 4 gezondheidszorg of techniek. Affiniteit met wis-, schei- en natuurkunde is gewenst.

Opleidingskosten/salaris

Voor de duur van je opleiding worden je opleidingskosten betaald door OLVG, mits je voldoet aan de afgesproken voorwaarden. Je ontvangt een leerlingsalaris dat voldoet aan de CAO Ziekenhuizen.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Klinische Neurofysiologie via telefoonnummer (020) 599 30 39. Of kijk eens op www.LOI.nl of www.NVLKNF.nl

Terug