Leren en werken

MBO doktersassistent

Doktersassistent worden in een topklinisch ziekenhuis in Amsterdam. Werken en leren tegelijk. Misschien is dit wat voor jou?

Opleiding doktersassistent

De opleiding doktersassistent is een BBL opleiding (Beroeps begeleidende leerweg). Het leer-werk traject duurt 1,5 jaar. Eén dag per week volg je onderwijs en 24 uur per week ben je werkzaam bij OLVG op de polikliniek. OLVG heeft meerdere locaties. Werken bij OLVG betekent dan ook ‘werken op meerdere locaties’. We kennen twee hoofdlocaties te weten Oost aan het Oosterpark en West aan de Jan Tooropstraat. Als doktersassistent in opleiding leer en werk je op verschillende poli’s op beide locaties.

De opleiding tot doktersassistent is een combinatie van leren en werken, waarbij er een voortdurende afwisseling is van theorie en praktijk. De theorielessen volg je bij het ROC TOP, daarnaast ben je werknemer in OLVG.In deze fulltime opleiding bereiden we je in snel tempo voor op een doktersassistent functie in een topklinisch ziekenhuis. Zo draag jij bij aan de beste zorg in Amsterdam, uiteraard in een gezellig en hecht team en met de juiste begeleiding.

Dit past helemaal bij jou en wil jij graag leren:

  • het voorbereiden van het spreekuur en het zorgdragen van de administratieve afhandeling daarvan;
  • het ontvangen van patiënten, het geven van voorlichting aan patiënten en de registratie van de verrichtingen;
  • je eigen spreekuur draaien waarbij jij zelfstandig verrichtingen uitvoert, zoals wegen van patiënten of bloeddrukmetingen;
  • het signaleren van afwijkende metingen en dit communiceren aan de medisch specialist.

Toelatingseisen

We bedenken het liefst hoe het nógbeter kan. Op eigen wijze en met elkaar. Daarom ben jij een zelfstandige en gemotiveerde teamspeler en rekenen we op jouw leergierigheid, verantwoordelijkheid én doorzettingsvermogen. Je hebt dan ook een positief kritische houding, kunt goed samenwerken en bent gericht op zelfontwikkeling.

Dit neem je ook mee:

  • Vmbo-t of mavo diploma: relevante werkervaring in zorg noodzakelijk
  • havo diploma en hoger/ MBO-Verzorgende IG diploma: geen relevante werkervaring noodzakelijk

Kosten en salaris

Het betreft een opleiding voor de duur van 1.5 jaar. De theorielessen volg je bij het ROC TOP, daarnaast ben je werknemer in OLVG. Je werkt gemiddeld 32 uur per week en volgt 1 dag onderwijs in werktijd.

Je salaris is in het 1e leerjaar € 1.756,-bruto per maand (fulltime). In het 2e leerjaar zal je € 1.933,- bruto per maand verdienen (fulltime) (Peildatum 1 december 2023). Tijdens de opleiding werk je zowel op locatie Oost als West en doe je werkervaring op binnen twee verschillende poliklinieken. De studiebelasting is ongeveer 16-20 uur per week, exclusief schooluren en stage.

Verplichte studieboeken schaf je zelf aan. Zowel het wettelijke lesgeld als de verplichte studieboeken worden vergoed door OLVG. De terugbetalingsregeling is niet van toepassing.

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je mailen naar stage.info@olvg.nl

Solliciteren

 Twee keer per jaar komt de vacature online voor de start van de opleiding in januari en september. Abonneer je op de OLVG vacaturemail, zodra de werving voor de volgende groep start, ontvang je een e-mail hierover. 

Terug