Leren en werken

MBO verpleegkunde

Verpleegkundige worden in een topklinisch ziekenhuis in Amsterdam. Werken en leren tegelijk. Misschien is dit wat voor jou?

De opleiding tot MBO-verpleegkundige is een gecombineerde leerweg: BOL/BBL. Het eerste jaar van de opleiding is BOL (beroeps opleidende leerweg) en bestaat uit een groot deel theorie bij het ROC TOP, twee korte stages en aan het einde van het jaar een stage van 8 weken bij OLVG.

Vanaf jaar twee start de BBL (Beroeps begeleidende leerweg), het leer-werk gedeelte van de opleiding. Het leer-werk traject duurt drie jaar. Je volgt dus een vierjarige opleiding. Tijdens het leer-werk gedeelte zul je ongeveer 30% van je tijd theorie volgen bij het ROC TOP en de overige 70% ben je werkzaam bij OLVG op diverse verpleegafdelingen. OLVG heeft meerdere locaties. Werken bij OLVG betekent dan ook ‘werken op meerdere locaties’. We kennen twee hoofdlocaties te weten Oost aan het Oosterpark en West aan de Jan Tooropstraat. Als verpleegkundige in opleiding leer en werk je op verschillende afdelingen op de beide locaties.

De MBO-V gecombineerde leerweg opleiding van OLVG is een opleiding die binnen de vakschool van ROCTOP plaatsvindt. In de vakschool wordt ook samengewerkt met Amsterdam UMC. Het is een fulltime opleiding, waarin we verwachten dat je zelfstandig kunt werken en ondernemend bent. We zoeken gemotiveerde mensen die weten wat het begrip verantwoordelijkheid inhoudt en kenmerken bezitten zoals doorzettingsvermogen, leergierigheid en goede communicatieve eigenschappen. 

De MBO-V gecombineerde leerweg opleiding is vooral geschikt en succesvol gebleken voor studenten die bij voorkeur al een andere opleiding hebben gevolgd, gewerkt hebben of bijvoorbeeld een carrière switch willen maken.

Ook goed om te weten: tijdens onze opleiding draag je al snel eigen verantwoordelijkheid. Vanaf het tweede leerjaar heb je een arbeidsovereenkomst met OLVG en draai je mee in de diensten op de afdelingen.

Competenties

Er wordt competentiegericht opgeleid.

Kosten en salaris

Je schiet alleen het eerste jaar je lesgeld/collegegeld voor. Aan het eind van dit eerste studiejaar kun je het lesgeld/wettelijk vastgestelde collegegeld bij OLVG declareren. Je moet het betreffende studiejaar wel met voldoende resultaat hebben afgesloten. De overige jaren hoef je dit niet voor te schieten en betaalt OLVG direct jouw lesgeld/collegegeld. Meer details hierover vind je in de brochure van de opleiding.

Verplichte studieboeken schaf je zelf aan. Deze kosten kun je eveneens aan het eind van het studiejaar declareren bij OLVG. Hiervoor geldt: bij voldoende resultaat een maximaal bedrag van in totaal €1360,- na het eerste leerjaar. Bij declaraties moet je de originele betaalwijzen overleggen. De terugbetalingsregeling is niet van toepassing.

In het eerste leerjaar ontvang je een vergoeding van €1.359,- bruto per maand op basis van 32 uur per week (gegevens 1 januari 2022). Raadpleeg voor de vergoedingsregeling de brochure van de opleiding.

Vanaf het tweede studiejaar ontvang je salaris.

Leerjaar 2 (32 uur)     €1.509,-

Leerjaar 3 (32 uur)     €1.702,-

Leerjaar 4 (32 uur)     €1.884,-

De bedragen zijn in bruto per maand (1 januari 2022). 

Meer weten?

Bekijk hier de informatiebrochure MBO-V gecombineerde leerweg OLVG 2023.

Solliciteren

Online Informatiecafé OLVG

Het online informatiecafé laat je nader kennismaken met het ziekenhuis OLVG en geeft je meer informatie over de inhoud van de opleiding, wat het werken en leren binnen het ziekenhuis inhoud, en er is volop ruimte voor jou als geinteresseerde om vragen te stellen. Meld je aan voor onze maandelijkse digitale (Zoom) bijeenkomst.

Let op: Een bezoek aan het informatiredtrgfecafé is tevens een vereiste om je sollicitatie via de website verder in behandeling te kunnen nemen. Bezoek dus eerst het informatiecafé voordat je jouw sollicitatie instuurt! 

Deelnemen
Noteer één van de onderstaande data in je agenda inclusief de Zoom-gegevens die er achter staan vermeld en neem op het gepland moment deel aan onze online informatiebijeenkomst

Beschikbare informatiecafés:

De vacature voor deze opleiding om te solliciteren is hier beschikbaar, op deze website onder het kopje vacatures.

Om te solliciteren is het door jou ingevulde motivatieformulier een vereiste om je sollicitatie verder in procedure te kunnen nemen. 

 

Terug