Leren en werken

MBO verpleegkunde

Verpleegkundige worden in een topklinisch ziekenhuis in Amsterdam. Werken en leren tegelijk. Misschien is dit wat voor jou?

De opleiding tot MBO-verpleegkundige is een gecombineerde leerweg: BOL/BBL. Het eerste jaar van de opleiding is BOL (beroeps opleidende leerweg) en bestaat uit een groot deel theorie bij het ROC TOP, twee korte stages en aan het einde van het jaar een stage van 8 weken bij OLVG.

Vanaf jaar twee start de BBL (Beroeps begeleidende leerweg), het leer-werk gedeelte van de opleiding. Het leer-werk traject duurt drie jaar. Je volgt dus een vierjarige opleiding. Tijdens het leer-werk gedeelte zul je ongeveer 30% van je tijd theorie volgen bij het ROC TOP en de overige 70% ben je werkzaam bij OLVG op diverse verpleegafdelingen. OLVG heeft meerdere locaties. Werken bij OLVG betekent dan ook ‘werken op meerdere locaties’. We kennen twee hoofdlocaties te weten Oost aan het Oosterpark en West aan de Jan Tooropstraat. Als verpleegkundige in opleiding leer en werk je op verschillende afdelingen op de beide locaties.

De MBO-V gecombineerde leerweg opleiding van OLVG is een opleiding die binnen de vakschool van ROCTOP plaatsvindt. In de vakschool wordt ook samengewerkt met Amsterdam UMC. Het is een fulltime opleiding, waarin we verwachten dat je zelfstandig kunt werken en ondernemend bent. We zoeken gemotiveerde mensen die weten wat het begrip verantwoordelijkheid inhoudt en kenmerken bezitten zoals doorzettingsvermogen, leergierigheid en goede communicatieve eigenschappen. 

De MBO-V gecombineerde leerweg opleiding is vooral geschikt en succesvol gebleken voor studenten die bij voorkeur al een andere opleiding hebben gevolgd, gewerkt hebben of bijvoorbeeld een carrière switch willen maken.

Ook goed om te weten: tijdens onze opleiding draag je al snel eigen verantwoordelijkheid. Vanaf het tweede leerjaar heb je een arbeidsovereenkomst met OLVG en draai je mee in de diensten op de afdelingen.

Competenties

Er wordt competentiegericht opgeleid.

Kosten en salaris

Je betaalt eerst zelf het lesgeld/collegegeld. Aan het eind van ieder studiejaar kun je het lesgeld/wettelijk vastgestelde collegegeld bij OLVG declareren. Je moet het betreffende studiejaar wel met voldoende resultaat hebben afgesloten. Meer details hierover vind je in de brochure van de opleiding.

Verplichte studieboeken schaf je zelf aan. Deze kosten kun je eveneens aan het eind van het studiejaar declareren bij OLVG. Hiervoor geldt: bij voldoende resultaat een maximaal bedrag van € 340,-. Bij declaraties moet je de originele betaalwijzen overleggen. De terugbetalingsregeling is niet van toepassing.

In het eerste leerjaar ontvang je een vergoeding van €1.279,- bruto per maand op basis van 32 uur per week (gegevens 1 januari 2021). Raadpleeg voor de vergoedingsregeling de brochure van de opleiding.

Vanaf het tweede studiejaar ontvang je salaris.

Leerjaar 2 (32 uur)     €1.429,-

Leerjaar 3 (32 uur)     €1.622,-

Leerjaar 4 (32 uur)     €1.804,-

De bedragen zijn in bruto per maand (1 januari 2021).

Meer weten?

Bekijk hier alvast de informatiebrochure MBO-V gecombineerde leerweg OLVG 2022.

Solliciteren

De vacature voor de opleiding met de start per september 2022 is gesloten. 

Wanneer we gaan werven voor de opleiding per september 2023, informeren we je via onze website en vacaturemail. Interesse? Meld je aan voor de OLVG vacaturemail, zodat je als eerste op de hoogte wordt gesteld zodra de volgende werving start. Selecteer zowel verpleegkunde als opleiding als aandachtsgebied bij het aanmelden voor de vacaturemail. 

*Voordat je solliciteert dien je eerst een online informatiecafé bijeenkomst te hebben bijgewoond (zie het kopje hieronder voor meer informatie).

Informatiecafés

Om in aanmerking te komen voor deze opleiding is het verplicht om, voordat je solliciteert, eerst deel te nemen aan het informatiecafé. Zonder deze deelname zullen wij jouw sollicitatie helaas niet in behandeling kunnen nemen. Sluit je dan aan bij een van onze digitale (Zoom) maandelijkse informatiebijeenkomsten zodra deze voor de volgende wervingsronde weer worden georganiseerd. Naar verwachting najaar 2022. Je bent dan van harte welkom!

Terug