Leren en werken

MBO verpleegkunde

Verpleegkundige worden in een topklinisch ziekenhuis in Amsterdam. Werken en leren tegelijk. Misschien is dit wat voor jou?

De opleiding tot MBO-verpleegkundige is een gecombineerde leerweg: BOL/BBL.

Het eerste jaar van de opleiding is BOL (beroeps opleidende leerweg) en bestaat uit een groot deel theorie bij het ROC TOP en een stage van 2 maanden bij OLVG.

Vanaf jaar 2 start de gecombineerde leerweg, het leer-werk gedeelte van de opleiding. Het leer-werk traject duurt drie jaar. Je volgt dus een vierjarige opleiding. Tijdens het leer-werk gedeelte zul je ongeveer 30% van je tijd theorie volgen bij het ROC TOP en de overige 70% ben je werkzaam bij OLVG op diverse verpleegafdelingen. OLVG heeft twee hoofdlocaties: Oost en West. Momenteel is de hoofdlocatie van deze opleiding locatie West, maar houd er rekening mee dat gedurende de opleiding je kunt worden geplaatst op beide locaties.

De MBO-V gecombineerde leerweg opleiding van OLVG is de afgelopen jaren vernieuwd door ROC TOP en VUmc. ROC Top werkt nauw samen met ROC Amsterdam.

Het is een fulltime opleiding, waarin we verwachten dat je zelfstandig kunt werken en ondernemend bent. We zoeken gemotiveerde mensen die weten wat het begrip verantwoordelijkheid inhoudt en kenmerken bezitten zoals doorzettingsvermogen, leergierigheid en goede communicatieve eigenschappen

De MBO-V gecombineerde leerweg opleiding  is vooral geschikt en succesvol gebleken voor leerlingen die bij voorkeur al een andere opleiding hebben gevolgd, gewerkt hebben of bijvoorbeeld een carrière switch willen maken.

Ook goed om te weten: tijdens onze opleiding draag je al snel eigen verantwoordelijkheid. Vanaf het tweede leerjaar heb je een arbeidsovereenkomst met OLVG en draai je mee in de diensten op de afdelingen.

Competenties

Er wordt competentiegericht opgeleid.

Kosten en salaris

Je betaalt eerst zelf het lesgeld/collegegeld. Aan het eind van ieder studiejaar kun je het lesgeld/wettelijk vastgestelde collegegeld bij OLVG declareren. Je moet het betreffende studiejaar wel met voldoende resultaat hebben afgesloten. Meer details hierover vind je in de brochure van de opleiding.

Verplichte studieboeken schaf je zelf aan. Deze kosten kun je eveneens aan het eind van het studiejaar declareren bij OLVG. Hiervoor geldt: bij voldoende resultaat een maximaal bedrag van € 340,-. Bij declaraties moet je de originele betaalwijzen overleggen. De terugbetalingsregeling is niet van toepassing.

In het eerste leerjaar ontvang je een vergoeding van €1.279,- bruto per maand op basis van 32 uur per week (gegevens 1 januari 2021). Raadpleeg voor de vergoedingsregeling de brochure van de opleiding.

Vanaf het tweede studiejaar ontvang je salaris. 

Leerjaar 2 (32 uur)     €1.429,-

Leerjaar 3 (32 uur)     €1.622,-

Leerjaar 4 (32 uur)     €1.804,-

De bedragen zijn in bruto per maand (1 januari 2021).

Meer weten?

Wanneer de werving voor de volgende lichting start kun je hier de informatiebrochure MBO-V gecombineerde leerweg OLVG 2022 downloaden, meer info volgt. 

Solliciteren

Het is helaas niet meer mogelijk om te solliciteren voor de opleiding die start per september 2021. Eind dit jaar zullen wij gaan werven voor de opleiding per september 2022. Houd tegen die tijd onze website in de gaten. Dat kan ook door je aan te melden voor de OLVG vacaturemail, zodat je als eerste op de hoogte wordt gesteld zodra de volgende werving start. Selecteer zowel verpleegkunde als opleiding als aandachtsgebied bij het aanmelden voor de vacaturemail. 

Informatiecafés

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om je aan te melden voor het informatiecafé. Eind dit jaar zullen wij gaan werven voor de opleiding per september 2022. Houd tegen die tijd onze website in de gaten om je in te schrijven voor een van de informatiecafés.

Terug