Leren en werken

MBO verpleegkunde

Verpleegkundige worden in een topklinisch ziekenhuis in Amsterdam. Werken en leren tegelijk. Misschien is dit wat voor jou?

De opleiding tot MBO-verpleegkundige is een gecombineerde leerweg: BOL/BBL. Het eerste jaar van de opleiding is BOL (beroeps opleidende leerweg) en bestaat uit een groot deel theorie bij het ROC TOP, twee korte stages en aan het einde van het jaar een stage van 8 weken bij OLVG.

Vanaf jaar twee start de BBL (Beroeps begeleidende leerweg), het leer-werk gedeelte van de opleiding. Het leer-werk traject duurt drie jaar. Je volgt dus een vierjarige opleiding. Tijdens het leer-werk gedeelte zul je ongeveer 30% van je tijd theorie volgen bij het ROC TOP en de overige 70% ben je werkzaam bij OLVG op diverse verpleegafdelingen. OLVG heeft meerdere locaties. Werken bij OLVG betekent dan ook ‘werken op meerdere locaties’. We kennen twee hoofdlocaties te weten Oost aan het Oosterpark en West aan de Jan Tooropstraat. Als verpleegkundige in opleiding leer en werk je op verschillende afdelingen op de beide locaties.

De MBO-V gecombineerde leerweg opleiding van OLVG is een opleiding die binnen de vakschool van ROCTOP plaatsvindt. In de vakschool wordt ook samengewerkt met Amsterdam UMC. Het is een fulltime opleiding, waarin we verwachten dat je zelfstandig kunt werken en ondernemend bent. We zoeken gemotiveerde mensen die weten wat het begrip verantwoordelijkheid inhoudt en kenmerken bezitten zoals doorzettingsvermogen, leergierigheid en goede communicatieve eigenschappen. 

De MBO-V gecombineerde leerweg opleiding is vooral geschikt en succesvol gebleken voor studenten die bij voorkeur al een andere opleiding hebben gevolgd, gewerkt hebben of bijvoorbeeld een carrière switch willen maken.

Ook goed om te weten: tijdens onze opleiding draag je al snel eigen verantwoordelijkheid. Vanaf het tweede leerjaar heb je een arbeidsovereenkomst met OLVG en draai je mee in de diensten op de afdelingen.

Competenties

Er wordt competentiegericht opgeleid.

Kosten en salaris

Je schiet alleen het eerste jaar je lesgeld/collegegeld voor. Gedurende het eerste jaar kun je maandelijks dit lesgeld/wettelijk vastgestelde collegegeld bij OLVG declareren. De overige jaren hoef je dit niet voor te schieten en betaalt OLVG direct jouw lesgeld/collegegeld. Meer details hierover vind je in de brochure van de opleiding.

Verplichte studieboeken schaf je zelf aan. Deze kosten kun je eveneens aan het eind van het studiejaar declareren bij OLVG. Bij declaraties moet je de originele betaalwijzen overleggen.

In het eerste leerjaar ontvang je een vergoeding van €1.694,22 bruto per maand op basis van 32 uur per week. Raadpleeg voor de vergoedingsregeling de brochure van de opleiding.

Vanaf het tweede studiejaar ontvang je salaris.

Leerjaar 2 (32 uur)     €1.851,56

Leerjaar 3 (32 uur)     €2.054,22

Leerjaar 4 (32 uur)     €2.245,33

De bedragen zijn in bruto per maand (1 juni 2024). 

Meer weten?

Bekijk hier de informatiebrochure MBO-V gecombineerde leerweg OLVG

 

Informatiecafé

Wil je nader kennismaken met OLVG? En wil je meer informatie over het werken en leren in de praktijk van OLVG en de arbeidsvoorwaarden? Sluit je dan aan bij één van onze digitale maandelijkse informatiebijeenkomsten en stel gerust de vragen die bij je opkomen ter voorbereiding op je sollicitatie. Hierbij zijn 2 opleidingsadviseurs aanwezig en een student die momenteel de duale opleiding volgt bij OLVG, hoe interessant is dat! Je bent van harte welkom. 

Deelnemen
Als je wil gaan solliciteren voor de opleiding is deelname aan één van de informatiecafé's verplicht. Noteer in de aanloop naar je sollicitatie één van de onderstaande data in je agenda inclusief de hyperlink naar het digitale platform die er achter staat vermeld om op het geplande moment deel te nemen aan onze online informatiebijeenkomst. 

Informatiecafé:

Solliciteren

De vacature voor de opleiding tot mbo-verpleegkundige bij OLVG is momenteel beschikbaar. Klik hier om te solliciteren.

Om voor deze opleiding in aanmerking te komen vragen wij je (zodra er weer gesolliciteerd kan worden) de volgende documenten te uploaden:

Alleen wanneer wij al deze documenten van jou via de sollicitatiebutton (zodra er weer gesolliciteerd kan worden) hebben ontvangen kunnen wij jouw sollicitatie verder in behandeling nemen. 

Terug