Leren en werken

MBO verpleegkunde

Verpleegkundige worden in een topklinisch ziekenhuis in Amsterdam. Werken en leren tegelijk. Misschien is dit wat voor jou?

De opleiding tot MBO-verpleegkundige is een gecombineerde leerweg: BOL/BBL.

Het eerste jaar van de opleiding is BOL (beroeps opleidende leerweg) en bestaat uit een groot deel theorie bij het ROC TOP en een stage van 2 maanden bij OLVG.

Vanaf jaar 2 start de gecombineerde leerweg, het leer-werk gedeelte van de opleiding. Het leer-werk traject duurt drie jaar. Je volgt dus een vierjarige opleiding. Tijdens het leer-werk gedeelte zul je ongeveer 30% van je tijd theorie volgen bij het ROC TOP en de overige 70% ben je werkzaam bij OLVG op diverse verpleegafdelingen. OLVG heeft twee hoofdlocaties: Oost en West. Momenteel is de hoofdlocatie van deze opleiding locatie West, maar houd er rekening mee dat gedurende de opleiding je kunt worden geplaatst op beide locaties.

De MBO-V gecombineerde leerweg opleiding van OLVG is de afgelopen jaren vernieuwd door ROC TOP en VUmc. ROC Top werkt nauw samen met ROC Amsterdam.

Het is een fulltime opleiding, waarin we verwachten dat je zelfstandig kunt werken en ondernemend bent. We zoeken gemotiveerde mensen die weten wat het begrip verantwoordelijkheid inhoudt en kenmerken bezitten zoals doorzettingsvermogen, leergierigheid en goede communicatieve eigenschappen

De MBO-V gecombineerde leerweg opleiding  is vooral geschikt en succesvol gebleken voor leerlingen die bij voorkeur al een andere opleiding hebben gevolgd, gewerkt hebben of bijvoorbeeld een carrière switch willen maken.

Ook goed om te weten: tijdens onze opleiding draag je al snel eigen verantwoordelijkheid. Vanaf het tweede leerjaar heb je een arbeidsovereenkomst met OLVG en draai je mee in de diensten op de afdelingen.

Competenties

Er wordt competentiegericht opgeleid

Kosten en salaris

Je betaalt eerst zelf het lesgeld/collegegeld. Aan het eind van ieder studiejaar kun je het lesgeld/wettelijk vastgestelde collegegeld bij OLVG declareren. Je moet het betreffende studiejaar wel met voldoende resultaat hebben afgesloten. Meer details hierover vind je in de brochure van de opleiding.

Verplichte studieboeken schaf je zelf aan. Deze kosten kun je eveneens aan het eind van het studiejaar declareren bij OLVG. Hiervoor geldt: bij voldoende resultaat een maximaal bedrag van € 340,-. Bij declaraties moet je de originele betaalwijzen overleggen. De terugbetalingsregeling is niet van toepassing.

In het eerste leerjaar ontvang je een vergoeding van € 1.129,- bruto per maand (32 uur). Raadpleeg voor de vergoedingsregeling de brochure van de opleiding.

Vanaf het tweede studiejaar ontvang je salaris. 

Leerjaar 2 (32 uur)     € 1.262,-

Leerjaar 3 (32 uur)     € 1.432,-

Leerjaar 4 (32 uur)     € 1.593,-

De bedragen zijn in bruto per maand (1 juli 2018). 

Meer weten?

Download de informatiebrochure MB0-V gecombineerde leerweg OLVG 2019-2020 voor meer informatie.

Solliciteren

De werving voor september 2020 is gestart. Om voor deze opleiding in aanmerking te komen vragen wij je de volgende documenten te uploaden en online te solliciteren:

Na sluiting van de werving kun je je ook abonneren op de OLVG vacaturemail, zodat je als eerste op de hoogte wordt gesteld zodra de volgende werving start. Selecteer zowel verpleegkunde als opleiding als aandachtsgebied bij het aanmelden voor de vacaturemail. 

Informatiecafés

Indien je in aanmerking wilt komen voor deze opleiding, verwachten we dat je naar één van de onderstaande informatiecafés komt. Tijdens zo'n bijeenkomst krijg je nog meer informatie over de opleiding en kun je al jouw vragen stellen. De eerste informatiecafés staan gepland op de onderstaande data van 15:30 - 17:00 uur:

- Dinsdag 25 februari
- Woensdag 4 maart
- Dinsdag 21 april
- Donderdag 30 april

Je kunt je voor één van de bovenstaande informatiecafés aanmelden door te mailen naar Inge Coumans: A.H.A.M.Coumans-Chambille@olvg.nl

Indien je hebt gesolliciiteerd en we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek, is een AMN-test ook onderdeel van de procedure. 
Het is handig om alvast rekening te houden met de onderstaande data:

- Woensdag 15 januari 2020 van 10:00 – 12:00
- Woensdag 22 januari 2020 van 10:00 – 12:00
- Woensdag 29 januari 2020 van 10:00 – 12:00

Terug