Opleiding tot Dermatoloog

Medische vervolgopleiding Dermatologie en Venereologie

Binnen Dermatologie van OLVG kan je het vak in de volle breedte uitoefenen (algemene dermatologie, oncologie, chirurgie, Mohs, flebologie, AIN/proctoscopie) in een hecht team en een prettig opleidingsklimaat. Tevens door de topografische ligging van het ziekenhuis is er ook veel exposure aan huidafwijkingen bij de donkere huid en infectieziekten. 

De opleiding tot tot Dermatoloog binnen cluster Amsterdam UMC

OLVG behoort tot de cluster Amsterdam UMC voor de Dermatologie. De opleiding duurt in totaal 5 jaar waarvan de eerste 2-2,5 jaar bij OLVG zijn. Nadien is de academische stage in het Amsterdam UMC. Vanaf juli 2021 zal deze constructie helaas komen te vervallen en wordt alleen nog een perifere stage bij OLVG  aangeboden van 6 maanden.

Over het opleidingsteam

De vakgroep dermatologie bij OLVG telt 8 dermatologen, waar van 1 opleider en 1 plaatsvervangend opleider. Er zijn momenteel 4 arts-assistenten (2 AIOS en 2 ANIOS) en 1 PA. Daarnaast is het een opleidingskliniek voor coassistenten. Supervisoren zijn laagdrempelig bereikbaar en de opleider voert het eerste jaar van de opleiding elke 3 maanden een voortgangsgesprek met de AIOS. Inhoudelijk kan je het vak als dermatoloog in de volle breedte uitoefenen en dat geeft een goede basis voor de vervolgstages in het Amsterdam UMC. 

Opleidingsprogramma

Jaar 1 en 2 (voor juli 2022)

Perifere stage bij OLVG

Jaar 3 t/m 5 (voor juli 2022)

Academische stage bij AmsterdamUMC

Jaar 5 (voor juli 2022)

Differentiatie bij AmsterdamUMC of elders

Jaar 3/4 (na juli 2022)

Perifere stage  (6 maanden) bij OLVG

Toelatingseisen en Solliciteren

Voor de opleiding tot dermatoloog is er een jaarlijkse sollicitatieprocedure in het Amsterdam UMC in samenwerking met OLVG en het Flevoziekenhuis.

Promotie, anios ervaring binnen de dermatologie en andere klinische ervaring strekken tot aanbeveling. Voor een differentiatiestage kun je als aios contact opnemen met de opleider om de mogelijkheden te onderzoeken. 

Opleiders

Bekijk meer info over onze opleiders mw. Drs. J.W.M. Engelen en mw. Drs. L. Meijerink-van ’t Oost. Opleider bij AmsterdamUMC is Dhr. Drs. J.R. Mekkes.

Contact

Neem voor meer informatie en vragen contact op de opleiders via j.w.m.engelen@olvg.nl (opleider) of l.meijerink-vantoost@olvg.nl (plaatsvervangend opleider).

Wellicht ook interessant

: waar ben jij op je plek?