Opleiding tot KNO arts

Medische vervolgopleiding Keel-, Neus- en Oorheelkunde

Als arts in opleiding tot KNO arts bij OLVG bevind je je in een zeer interessante omgeving met een prettig opleidingsklimaat. De patiëntenpopulatie van OLVG is groot en divers. Op beide locaties wordt de basis KNO-zorg volledig aangeboden op de polikliniek, dagbehandeling en de klinische OK. Per locatie zijn er eigen speerpunten in de topklinische zorg, bijvoorbeeld de slaapgebonden ademhalingsstoornissen op OLVG, locatie West en de functioneel-esthetische neuschirurgie op OLVG, locatie Oost.

Binnen de opleiding word je gestimuleerd en gefaciliteerd om wetenschappelijk onderzoek te doen. Eén van de speerpunten van de vakgroep KNO is wetenschappelijk onderzoek op het gebied van OSAS. Er lopen verschillende grote internationale wetenschappelijke onderzoeken waaraan je kunt meewerken. De opleiders stimuleren jouw wetenschappelijke vorming door je te ondersteunen bij het uitvoeren van onderzoek en het schrijven van de bijbehorende publicaties.

Over het opleidingsteam

Onze stijl van opleiden is vooral coachend. In een veilige werkomgeving proberen we je te stimuleren om zelf tot een oplossing te komen in de diverse klinische situaties. Hierdoor word je uitgedaagd om steeds meer eigen verantwoordelijkheid te nemen. Het doel is om je zo te laten groeien dat je aan het eind van de tweede perifere stage de basis-KNO op de polikliniek en OK zelf kunt en durft uit te voeren.

Differentiatiestages bij OLVG

Slaapgerelateerde stoornissen

De vakgroep KNO doet toonaangevend wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de slaapgerelateerde stoornissen en tijdens deze multidisciplinaire stage zullen alle facetten van dit vakgebied aanbod komen o.a. ook de N hypoglossus stimulatie en andere nieuwe chirurgische technieken. De stage zal aan de individuele wensen worden aangepast en het is ook mogelijk om deze stage vanuit een andere medische discipline te volgen.

Vakgroep overstijgende stages binnen OLVG

Bij OLVG is het ook mogelijk om o.a. een leergang te volgen voor excellente aios die verdieping zoeken in medisch leiderschap. Klik binnenkort hier voor meer informatie.

Toelatingseisen en Solliciteren

Voor de opleiding tot KNO-arts is er een jaarlijkse sollicitatieprocedure in het Amsterdam UMC in samenwerking met OLVG en de andere clusterziekenhuizen. Differentianten met interesse in stage bij OLVG worden verzocht een mail te sturen naar de opleiders.

Opleiders

Bekijk meer informatie over onze opleiders dr. W. Derks en dr. M.A.J. van Looij

Contact

Neem voor meer informatie en vragen contact op met één van onze opleiders via W.Derks@olvg.nl (opleider) of M.A.J.vanLooij@olvg.nl (plaatsvervangend opleider). 

Wellicht ook interessant?

: waar ben jij op je plek?