Opleiding tot arts microbioloog

Medische vervolgopleiding Medisch microbiologie (B deel)

Als arts in opleiding tot arts microbioloog bij OLVG bevindt je je in een zeer gevarieerde leer omgeving, met infectieziektes die de grote stad met zich meebrengen. De nadruk ligt op bacteriologie en bloed overdraagbare virussen. Verder is OLVG een revisiecentrum voor orthopedisch kunstmateriaal infecties.

De opleiding tot arts microbioloog

De opleiding tot arts microbioloog van het OLVG behoort tot de cluster Amsterdam UMC voor medisch microbiologie. De opleiding duurt in totaal 5 jaar. In die tijd kunnen er 1 of 2 'B stages' van 6 maanden gedaan worden bij OLVG. Er is ruimte maximaal 3 aios tegelijk.

Over het opleidingsteam

De vakgroep medische microbiologie van OLVG heeft gemiddeld zes tot zeven microbiologen die werk doen voor drie verschillende ziekenhuizen en huisartsen. Verder wordt er intensief samengewerkt met de infectiologen, apotheek binnen het a-team en infectiepreventie.

Differentiatiestages bij OLVG

De differentiatiestages staan beschreven in het lokaal opleidingsplan en aan de hand van een individueel opleidingsplan worden deze op maat gemaakt voor de differentiant.

Toelatingseisen en Solliciteren

Voor de opleiding tot arts microbioloog is er een jaarlijkse sollicitatieprocedure in het Amsterdam UMC in samenwerking met OLVG. Promotie, ANIOS ervaring in een van de clusterziekenhuizen en andere ervaring als tropenarts of additionele mastertitels strekken tot aanbeveling.

Opleiders

Bekijk meer informatie over onze opleiders R.R.Jansen of D. Kwa.

Contact

Neem voor meer informatie en vragen contact op met één van onze opleiders R.R.Jansen@olvg.nl, of D.Kwa@olvg.nl.

 

 

 

Wellicht ook interessant

: waar ben jij op je plek?