Opleiding tot endoscopie verpleegkundige

Ben jij op zoek naar een baan met een mooie mix tussen de begeleiding van patiënten en het gebruik van jouw technische vaardigheden? Het werk als endoscopieverpleegkundige biedt je gevarieerde patiëntengroepen met een grote diversiteit aan behandelingen.


Als endoscopieverpleegkundige bij OLVG heb je een afwisselende baan met laag en hoog complexe zorg waarin geen dag hetzelfde is. Tijdens de opleiding ga jij jezelf ontwikkelen tot een zelfstandige endoscopie verpleegkundige die in staat is patiënten bij complexe onderzoeken te begeleiden en de arts bij endoscopische interventies te assisteren. Daarnaast ontvang je de patiënten op de dagbehandeling en geef je hier nazorg.


Om als endoscopie verpleegkundige te kunnen werken op onze afdeling, heb je een gespecialiseerde opleiding tot endoscopie verpleegkundige nodig. De opleiding bestaat uit een opleiding voor zowel Maag-, darm- en leverziekten als longgeneeskunde.

Opleidingsprogramma

Theorie

De opleiding tot Endoscopie verpleegkundige volg je bij de Academie St. Antonius in Nieuwegein. De opleiding besteedt lesuren aan vakinhoudelijke kennis, vaardigheden en attitude. Daarnaast is er aandacht voor algemene verpleegkundige vaardigheden zoals communiceren, klinisch redeneren en zorg voor kwaliteit. Het theorieonderwijs bestaat uit hoorcolleges, opdrachten die je samen met medestudenten uitvoert en zelfstudie. Een open en enthousiaste leerhouding is daarbij van groot belang.


Praktijk

Het grootste gedeelte van het leren vindt plaats in de praktijk van OLVG. Als endoscopieverpleegkundige in opleiding volg je de opleiding tot gespecialiseerd endoscopieverpleegkundige. Voor de start van de opleiding doorloop je een voorwerkperiode van gemiddeld zes maanden.
Je wordt begeleid door een endoscopieverpleegkundige en je krijgt twee vaste werkbegeleiders. Het resultaat en ontwikkeling laat je zien in je digitale portfolio. De (praktijk) opleider en werkbegeleiders zullen je hierin coachen.

Opleidingsgegevens


Opleidingsduur en lesdagen

De opleiding start drie keer per jaar en duurt 12 maanden. Er zijn 21 lesdagen. Je kunt gedurende de opleiding werken in een dienstverband van 32 uur of meer. Gedurende de hele opleiding ben je in dienst van OLVG, waar je jouw praktijk gedeelte van de opleiding volgt. Het theorie gedeelte volg je bij de Academie van het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. 

Kosten en salaris

Werken bij OLVG betekent werken in hét stadsziekenhuis van Amsterdam. Een werkomgeving waar jij je optimaal kunt ontwikkelen. Want jouw wensen en ideeën doen ertoe. Zo doen we dat bij OLVG. 
Het ziekenhuis betaalt de opleiding, inclusief de bijbehorende literatuur. Daarbij dient aan de gestelde voorwaarden te worden voldaan. Het salaris is conform CAO ziekenhuizen.

Accreditatie

De opleiding is gecertificeerd door het College Zorg Opleidingen (CZO). Als je de examenonderdelen van de opleiding succesvol afrondt, ontvang je een CZO-diploma. Het theoretische deel van de endoscopie opleiding is geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister V&V en hier ontvang je 223 accreditatie punten voor.

Toelatingseisen

Je bent een gediplomeerd verpleegkundige met minstens één jaar ervaring op een klinische afdeling van een ziekenhuis. Tijdens de opleiding werk je bij voorkeur 32 uur (24 uur is bespreekbaar) en na de opleiding minimaal 24 uur. De werktijden liggen tussen 07:30 en 17:30 uur. Tevens ga je, na het behalen van je opleiding, bereikbaarheidsdiensten (avond, nacht en weekend) doen, deze starten na je voorwerkperiode van 6 maanden.
Heb jij een goed ontwikkelde klinische blik? Heb je interesse en affiniteit met de MDL patiënt? Ben je accuraat, integer, zelfstandig en servicegericht? En zin om samen te werken in een multidisciplinair team? Solliciteer dan!


Solliciteren

Op verschillende momenten in het jaar wordt de vacature voor de opleiding tot endoscopie verpleegkundige open gesteld. Bekijk in het vacatureoverzicht of er momenteel geworven wordt. Is de werving niet geopend? Geef je dan op voor de OLVG vacaturemail. Dan ontvang je van ons een bericht zodra de werving start. 

Meer weten

Wil je eerst de sfeer proeven op de afdeling? Dan kun je ook eerst een dagdeel meelopen.

Contact

Neem voor meer informatie over de functie, of voor het maken van een afspraak om mee te lopen contact op met de floormanagers tel:020-5994231 of de teamleider Deborah Dielemans- Suurendonk te bereiken op 020-5108966.