Solliciteren bij OLVG

Graag ontvangen wij jouw sollicitatie via ons online sollicitatieformulier. Je kunt deze vinden via de sollicitatie button onderaan iedere vacature. Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, krijg je een e-mail ter bevestiging van ontvangst van jouw sollicitatie. Na onze selectie van kandidaten ontvang je een uitnodiging voor een gesprek of een schriftelijke gemotiveerde afwijzing. 

Het eerste gesprek is meestal met je toekomstige leidinggevende en een collega. Wanneer dit gesprek goed verloopt volgt er, afhankelijk van je functie, vaak nog een gesprek met twee toekomstige collega's. Bij veel afdelingen krijg je bovendien de mogelijkheid om nog een dag mee te lopen. Daarna volgt nog een arbeidsvoorwaardengesprek. Is ook dit gesprek succesvol afgerond, dan kom je in dienst bij OLVG, dit geldt voor alle locaties.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang boven externe kandidaten. 

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Als je in dienst treedt bij OLVG is voor de meeste functies het inleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een voorwaarde om bij OLVG te mogen werken.

Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. De overheid (Dienst Justis) screent personen die een VOG aanvragen en geeft de VOG's af.

Tijdens je arbeidsvoorwaardengesprek kom je meer te weten over het aanvragen en inleveren van de VOG.

Voor het aanvragen van een VOG heb je een DigiD nodig.

Referenties

Als vast onderdeel van je sollicitatieprocedure gaan we je referenties na. Dit doen we altijd in overleg met jou.

NVP-sollicitatiecode

Wij nemen de NVP-sollicitatiecode in acht gedurende onze sollicitatieprocedures. Online onderzoek kan mogelijk deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Introductie & inwerken

Een ziekenhuis is een grote en complexe organisatie, zo ook OLVG. En dus vinden we het zeer belangrijk dat iedereen op de eerste werkdag een warm welkom krijgt en een goede introductie over OLVG. Zo leer je OLVG snel kennen en natuurlijk ook je andere nieuwe collega’s. Daarnaast wordt je natuurlijk zorgvuldig ingewerkt op de afdeling of unit waar je gaat werken.

Vlak voordat jouw introductieperiode start, kun je de OLVG intro-app downloaden. Hiervoor krijg je van ons een unieke code. In de intro-app vind je uiteenlopende informatie, filmpjes en quiz'jes over OLVG. 

Werken op meerdere locaties

Binnen OLVG wordt er nauw samengewerkt tussen de beide hoofdlocaties (Oost en West). Als OLVG’er krijg je over het algemeen een vaste standplaats. Daarvan kan worden afgeweken indien de werkzaamheden hierom vragen. Werken op meerdere locaties geeft een extra dimensie aan het werk door het uitwisselen van ervaringen en het leren kennen van collega’s op beide locaties.

Bekijk onze actuele vacatures.