Onze stagevacatures zijn te vinden op werkenbijolvg.nl/vacatures. Voor een aantal specifieke stageplaatsen hebben wij directe afspraken gemaakt met onderwijsinstellingen. 

Kom je tijdelijk een van onze teams versterken, dan zorgen wij voor een goede, professionele begeleiding en, indien van toepassing, een stagevergoeding conform de cao ziekenhuizen.

Bij OLVG zijn er stagemogelijkheden voor: 

  • Mbo-verpleegkunde
  • Hbo-verpleegkunde
  • Mbo-doktersassistent
  • Geneeskunde zorgstage
  • Stage basisonderwijs en middelbaar onderwijs
  • Stage kinderpsychologie
  • Wetenschappelijke stages
  • Andere stages

OLVG biedt momenteel geen stageplaatsen voor Verzorgende IG.

Stage opleiding mbo-verpleegkunde (BOL)

Deze stageplaatsen zijn voorbehouden aan studenten van de opleidingen ROC van Amsterdam en ROC TOP. Zij hebben de eerste keus in de beschikbare stageplaatsen. Daarmee worden in principe alle beschikbare verpleegkundige stageplaatsen vervuld.

 

Stage opleiding hbo-verpleegkunde (voltijd)   

Deze stages zijn voorbehouden aan studenten van onze vaste partners; Hogeschool InHolland, locatie Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam. Zij hebben de eerste keus in de beschikbare stageplaatsen. Daarmee worden in principe alle beschikbare verpleegkundige stageplaatsen vervuld.

 

Stage opleiding mbo-doktersassistent

Voor deze stageplaatsen hebben we vaste afspraken met het ROC van Amsterdam. Zij hebben de eerste keus in de beschikbare stageplaatsen. Daarmee worden in principe alle beschikbare stageplaatsen doktersassistenten vervuld.

 

Geneeskunde zorgstage 

Zorgstages bieden wij aan eerstejaars geneeskunde studenten. Voor deze stages heeft OLVG afspraken met het Amsterdam UMC. Alleen studenten van deze universiteit worden geplaatst. 

 

Stage basisonderwijs en middelbaar onderwijs

OLVG heeft stageprogramma’s voor kinderen vanaf 16 jaar, waarbij middelbare scholieren gedurende 3 tot 5 dagen kennis kunnen maken met het ziekenhuis. Deze periodes lopen van 14 oktober t/m 13 december en van 13 januari t/m 15 mei. De aanvraag voor een van deze periodes moet minimaal 8 weken van tevoren worden gedaan via stage.info@olvg.nl.

Vanwege de Corona maatregelen kunnen wij op dit moment geen verzoeken in behandeling nemen. Zodra dit weer mogelijk is zal deze pagina worden weergegeven. Houd de site daarom regelmatig in de gaten.

 

Er worden ook rondleidingen gegeven in OLVG met name in samenwerking met JINC en Stichting IMC Weekendschool. Incidenteel ontvangen wij groepen van maximaal 6 leerlingen uit groep 7 of 8. Dit moet 8 weken van tevoren worden aangevraagd via stage.info@olvg.nl.

 

Stage kinderpsychologie

De vakgroep kindergeneeskunde biedt jaarlijks 2 stageplaatsen kinderpsychologie aan, een stageplaats op locatie Oost en een stageplaats op locatie West. Tijdens de stage maakt de stagiair kennis met de werkzaamheden van een medisch (kinder)psycholoog binnen het ziekenhuis. Het werkgebied van de medisch psycholoog is de behandeling van emotionele klachten als gevolg van lichamelijke klachten of aandoeningen. Binnen deze afdeling worden kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouder(s) gezien. De stagiair zal aanwezig zijn bij intake- en behandelgesprekken en indien mogelijk ook onder supervisie zelfstandig gesprekken voeren. Op beide locaties zijn de stagiairs nauw betrokken bij de diagnostiek en behandeling van somatisch onvoldoende verklaarde klachten. Het is mogelijk om de BAPD te halen.
Beide stages starten altijd in september voor de duur van 10 maanden, 3 dagen per week. Voor deze stageplaatsen kan alleen van 1 t/m 31 maart een sollicitatiebrief en CV gestuurd worden naar stage.info@olvg.nl. In april vinden de selectiegesprekken voor deze stages plaats. In maart zal er tevens een vacature voor deze stages op het blackboard van UVA en VU verschijnen. Masterstudenten orthopedagogiek en ontwikkelingspsychologie (kinder- en Jeugdpsychologie) van andere universiteiten mogen in deze periode ook solliciteren op deze stageplaatsen. Kijk voor een onderzoeksstage bij ‘wetenschappelijke stages’.

 

Wetenschappelijke stages

Ook bieden wij stageplaatsen aan voor wetenschappelijk onderzoek. Meer informatie hierover vind je op https://www.olvg.nl/wetenschappelijke-stage

 

Andere stages

Het komt ook voor dat we stageplaatsen bieden aan studenten van andere opleidingen. Denk hierbij aan stages bij de afdeling Services (facilitair), HRM, ICT of Marketing en Communicatie. Deze stageplaatsen worden als stagevacature aangeboden via werkenbijolvg.nl/vacatures.

  

Solliciteren voor een stage bij OLVG

Zodra de werving start voor een stage waarop jij kunt solliciteren, wordt de stagevacature geplaatst op werkenbijolvg.nl/vacatures. Mocht de stage waar jij naar op zoek bent hier niet tussen staan, abonneer je dan op de OLVG vacaturemail (vakgebied opleiding). Dan word je als eerste op de hoogte gesteld van de nieuwste stagevacatures.

 

Een groot deel van onze stagevacatures wordt rechtstreeks via onderwijsinstellingen vervuld. Soms komen er toch stageplekken vrij. Deze worden dan als stagevacature geplaatst op werkenbijolvg.nl/vacatures.  

 

Meer weten

Voor meer informatie over onze stages kun je contact met ons opnemen via stage.info@olvg.nl.