De meeste mensen die bij OLVG werken, werken in de verpleegkunde. Zo’n dertig procent om precies te zijn. Deze groep is heel belangrijk voor ons, maar zeker ook voor onze patiënten. Als verpleegkundige bij OLVG is geen dag hetzelfde. Onze gevarieerde patiëntengroep en topklinische behandelingsmogelijkheden zorgen voor een zeer dynamische werkomgeving.

Als verpleegkundige vorm je de schakel tussen de verschillende disciplines in het verpleegproces. Samenwerken is dan ook zeer belangrijk. Je signaleert en analyseert het verloop van het ziektebeeld van je patiënt en houdt je collega’s nauwlettend op de hoogte. Dat vraagt om alertheid en technische vakkennis. Maar ook om een goed beeld van de wensen van de patiënt en hun naasten.

Klik hier voor alle vacatures voor verpleegkundigen.

Inwerkprogramma voor starters

De overgang van studeren naar werken kan best wel groot zijn. Want ondanks stages tijdens je opleiding, is je start als verpleegkundige vaak zeer intensief. Daarom biedt OLVG iedere startende verpleegkundige een inwerkprogramma op maat, volledig afgestemd op jouw behoeften. Samen brengen we je leerbehoeften in een professioneel ontwikkelingsplan (POP) in kaart. Met je afdelingsleider en de klinisch verpleegkundig opleider wordt vervolgens een programma van trainingen en opleidingen opgesteld. Je kunt dan denken aan vaardigheidsonderwijs in ons skillslab (zoals venapunctie of catheteriseren) maar bijvoorbeeld ook aan een cursus Vitale functies bewaken of Klinisch redeneren. Op een maandelijkse studiemiddag heb je vervolgens een persoonlijk coachinggesprek en kun je ervaringen uitwisselen met andere starters. Door middel van feedbackverslagen en reflectieverslagen maken we jouw voortgang inzichtelijk. Zodat je je binnen een periode van een half jaar helemaal comfortabel voelt in je werk op een verpleegafdeling. Want dat vinden we belangrijk!

Groeien als verpleegkundige

Wil je nog beter worden in je vak? Of je loopbaan een andere wending geven? OLVG biedt verschillende verpleegkundige opleidingen, die trouwens allemaal een kwaliteitskeurmerk hebben van de V&VN (Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland). Je kunt kiezen voor de duale variant van de HBO-V opleiding, waarbij je in dienst treedt van het ziekenhuis en werkt en leert tegelijk. Maar er bestaan ook verschillende specialistische vervolgopleidingen voor verpleegkundigen.

Scriptieprijs voor verpleegkundigen

Wij vinden het belangrijk dat waardevol verpleegkundig onderzoek ook daadwerkelijk wordt toegepast in de praktijk. Daarom reikt OLVG sinds 2007 een nieuwe prijs uit: de scriptieprijs voor verpleegkundigen. In 2007 won verpleegkundige Maartje Rotsteege deze prijs met haar scriptie over het geven van bijvoeding aan gezonde zuigelingen.

Deskundigheid bevorderen

Om de deskundigheid van verpleegkundigen te bevorderen is bij OLVG het Verpleegkundig Staf Convent (VSC) opgericht. Het doel van het VSC is om jou als schakel in het zorgproces goed op de hoogte te houden van alle belangrijke thema's en processen die ons ziekenhuis spelen. Zo worden er allerlei bijeenkomsten en themavergaderingen georganiseerd. Daarin staan onderwerpen als veilige zorg, juridische aspecten van je werk en kwaliteitsbevordering centraal. Tegelijkertijd leer je hier collega’s kennen waarmee je kunt samenwerken of met wie je je ervaringen kunt delen.