Verpleegkundige visie

OLVG heeft een actief verpleegkundig stafbestuur (VSB). Bij OLVG ben je automatisch lid van de verpleegkundige staf. 

Wij werken met een Verpleegkundige Visie. Dit is waar wij als verpleegkundigen voor gaan en welke ambitie we met elkaar hebben. De Verpleegkundige Visie van OLVG staat voor gedreven zorg, waarin de patiënt zich persoonlijk en oprecht gezien, gehoord, begrepen en geholpen voelt.

 

Gedreven zorg

Zorgen is een complex proces dat continu en overal plaatsvindt. We willen elke dag goede zorg aan de patiënt bieden en zijn gedreven om onszelf continue te blijven ontwikkelen.

 

De patiënt

Het is onze drive om patiënten goed te helpen, het gaat om hen, daarom staan zij centraal in de visie.

 

Persoonlijk en oprecht

Dit is de wijze waarop wij onze zorg willen bieden. Op maat voor ieder individu en vanuit oprechte interesse en aandacht.

 

Gezien, gehoord, begrepen, geholpen

Dit is wat we voor elkaar willen krijgen. Als onze patiënten zich gezien, gehoord en begrepen voelen, dan voelen zij zich ook goed geholpen. Als ‘lifeline’ zien we als verpleegkundigen patiënten op veel momenten én in hun context, daarom kunnen we goed afstemmen wat iemand écht nodig heeft.

 

Voelt

Het gaat niet om wat wij denken, vinden of gedaan hebben om goede zorg te leveren, maar of de patiënt het ervaren heeft en dus zo voelt. Dat wisselt per patiënt en per patiënt zijn hier andere dingen voor nodig. Dit vergt continue afstemming en samenwerking. 

Benieuwd naar ons Verpleegkundig Staf Bestuur? Bekijk hier meer info over hoe jouw verpleegkundige stem telt bij OLVG.

 

Binnen de visie is verpleegkundig leiderschap leidend.