Verpleegkundigen bij OLVG

Ons ziekenhuis is altijd in ontwikkeling. Daarom biedt OLVG volop doorgroeimogelijkheden om je verpleegkundige ambities waar te kunnen maken en mooie vervolgstappen te zetten die aansluiten bij jouw loopbaanwensen. Bij OLVG is het ook mogelijk om je verder te ontwikkelen als hbo verpleegkundige. In sommige andere ziekenhuizen ken je die functie wellicht onder de naam regieverpleegkundige. Bekijk hier onze vacatures en hieronder onze verpleegkundige functies.  

 

Verpleegkundige functies bij OLVG

 

Verpleegkundige OLVG

Centraal in deze functie staat het geven van verpleegkundige zorg aan patiënten. Hieronder valt basiszorg, zoals de persoonlijke verzorging als wassen, aankleden en verschonen, maar ook verpleegtechnische handelingen, wondverzorging, observatie, rapportage en gespecialiseerde zorg. Ook het begeleiden van patiënten en hun naasten is een taak van de verpleegkundige. Hierbij kan het gaan om de omgang van de patiënt met ziekte en behandeling en het bevorderen of aanleren van de zelfredzaamheid daarbij. We zijn zichtbaar en een voorbeeld voor anderen. We willen elke dag goede zorg aan de patiënt bieden en zijn gedreven om onszelf continu te blijven ontwikkelen.

Hbo verpleegkundige  

Als hbo verpleegkundige (bij andere ziekenhuizen regieverpleegkundige genoemd) ben je verantwoordelijk voor de totale verpleegkundige zorg van jouw patiënten en heb je daarnaast een aantal aanvullende taken en verantwoordelijkheden. Je toont verpleegkundig leiderschap. Daarbij moet je denken aan zaken als het verbeteren van verpleeg- en werkprocessen of het signaleren van knelpunten en deze projectmatig aanpakken. Of wetenschappelijk onderzoek inzetten om een verbetervoorstel (evidence based) te maken. Je zorgt ervoor dat de wensen en behoeften van de patiënt worden meegenomen in zowel het behandelplan, het verpleegproces als het afdelingsbeleid. Door jouw lef en creativiteit, weet jij frisse invalshoeken en nieuwe oplossingen te vinden die anderen overtuigen en die bijdragen aan de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg voor de patiënt. Om hbo verpleegkundige te worden leg je jouw ervaring met verbeterprojecten en verpleegkundig leiderschap vast door het maken van een portfolio. Hierin wordt je ondersteund door OLVG. Lees ook het interview met Marieke en Detmar, onze eerste hbo-verpleegkundigen.

Gespecialiseerd verpleegkundige

De gespecialiseerd verpleegkundige heeft na het afronden van de basisopleiding verpleegkunde meestal een aantal jaar werkervaring in combinatie met een vakgerichte vervolgopleiding. Tijdens deze opleiding doe je specifieke verdiepende kennis op van de patiëntengroep die je verpleegt, afhankelijk van welke specialisatie je kiest. Bij OLVG kun je denken aan bijvoorbeeld een specialisatie richting Oncologie, Hartbewaking, Intensive Care, Spoedeisende Hulp, Kind, Dialyse, ed. Ook is het in sommige functies mogelijk om deze te combineren.

Verpleegkundig specialist

Voor de functie van verpleegkundig specialist heb je een hbo diploma op zak, word je vervolgens wetenschappelijk opgeleid en behaal je een master titel door je te verbreden en verdiepen binnen jouw specialisme. Je kunt zelfstandig werken op het grensgebied van zorg en behandeling van de patiënt. In de functie van verpleegkundig specialist kun jij taken overnemen van de arts en zelf bepaalde medische behandelingen uitvoeren bij de patiëntengroep van jouw specialisme.

Phycisian assistant

Een physician assistant volg je net als de verpleegkundig specialist een hbo-masteropleiding en beschik je over brede medische kennis en vaardigheden.  In deze functie mag je zelfstandig patiënten onderzoeken, de diagnose stellen, behandelen en begeleiden. De werkzaamheden van een phycisian assistant lopen uiteen van eenvoudige basiszorg tot medisch specialistische zorg, inclusief het uitvoeren van een aantal voorbehouden handelingen en het indiceren en voorschrijven van medicatie. Daar waar de verpleegkundig specialist op zowel medisch als verpleegkundig vlak werkt, is de physician assistant is volledig werkzaam in het medische domein. 

Meer weten over hoe je bij OLVG hbo verpleegkundige wordt? Neem contact op met ons recruitmentteam via recruitment@olvg.nl, wij vertellen je er graag meer over. Ook als je meer wilt weten over andere verpleegkundige functies. 

Bekijk ook onze vacatures of schrijf je in voor de OLVG vacaturemail

Terug