Een boksclinic organiseren

: welk initiatief neem jij?

Melissa (verpleegkundig specialist bij OLVG): Drie jaar geleden ben ik gaan boksen. Ik veranderde van een niet fitte, vermoeide vrouw in iemand die weer energiek én gelukkiger in het leven staat. Dat gevoel gun ik anderen ook. Zo kwam ik op het idee om tijdens de landelijke Borstkankermaand iets sportiefs en krachtigs te organiseren voor vrouwelijke (ex)patiënten. Ik wilde hen op een positieve manier opnieuw kennis laten maken met sport.

Tegenstrijdig

Het klinkt misschien tegenstrijdig: je inspannen in een periode dat je al zo kwetsbaar en moe bent. Toch krijg ik van veel vrouwen met borstkanker bijna dagelijks vragen over sport. Ze willen bijvoorbeeld weten hoe bewegen hun herstel tijdens en na de chemokuur kan bevorderen, of met welke oefeningen ze hun energiepeil het beste omhoog kunnen krijgen.

60 boksers

Zelf boks ik regelmatig bij Vondelgym hier in Amsterdam. In maart besloot ik dat dít het moest worden; boksen tegen borstkanker! OLVG reageerde heel enthousiast! Ik heb mijn sportschool benaderd om samen met mij een boksclinic te organiseren tijdens de Borstkankermaand. Maandenlang heb ik - met hulp van het OLVG 'mammacare team'- voorbereidingen getroffen en sponsors gezocht. En het resultaat is boven verwachting. Iedereen was zo enthousiast over mijn idee dat ze vrijwel meteen wilden meewerken én vrouwelijke (ex)patiënten reageerden enorm positief. De clinic – waar plaats is voor 60 boksers – zat dan ook binnen no time vol.

Support van OLVG

Veel mensen zeggen tegen me dat ze het zo gaaf vinden dat ik naast mijn drukke baan óók nog deze boksclinic voor mijn patiënten heb georganiseerd. Voor mij is het eerlijk gezegd alleen maar logisch om dit stapje extra te zetten. OLVG heeft mij hierin gesteund en de ruimte en het vertrouwen gegeven gegeven om deze extra stap te zetten.

De mens achter de patiënt

Ik zie dagelijks hoe belangrijk patiënten het vinden dat hun omgeving niet hun ziekte, maar henzelf centraal stelt tijdens en na de behandeling van kanker. Daarom probeer ik altijd oog te hebben voor de mens achter de patiënt. Te luisteren naar wat hun persoonlijke behoeftes zijn en hierover mee te denken. Ik denk dat deze benadering - de betrokkenheid bij onze patiënten - ook de kracht van OLVG is.

Mijn droom

Je hebt naast borstkanker natuurlijk nog veel meer vormen van kanker waar we aandacht aan moeten besteden. Mijn droom is dan ook om ieder jaar voor een specifieke patiëntengroep iets speciaals te organiseren. Een moment waarop ze in de watten worden gelegd en even geen patiënt hoeven zijn.

Iets extra’s

Dat is het mooie van OLVG. We zijn in staat zijn om out of the box te denken en om onze creativiteit te laten zien. We zijn geen standaard ziekenhuis maar een ziekenhuis met iets extra’s. Die extra’s maken het verschil; dat is wat patiënten waarderen en de reden dat ik graag bij OLVG werk.

Werken bij OLVG. Op eigen wijze.

Naar vacatures